ZARAŽENI DIMITROV DRUŽIO SE S POLA ZADRA: / 'Tko je bio blizu njega 10 minuta ide u samoizolaciju'; Na mečevima bili Plenković i Kolinda

Image
Foto: Pixsell

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov je nakon pet dana boravka u Zadru, gdje se intenzivno družio sa sportašima i građanima, obznanio da ima koronavirus,

21.6.2020.
21:48
Pixsell
VOYO logo

Nakon što je proveo pet dana u Zadru u sklopu teniskog turnira Adria Tour, bugarski tenisač Grigor Dimitrov doznao je da je zaražen koronavirusom. Zbog velike posjećenosti turnira i brojnih popratnih manifestacija, oglasio se i Stožer civilne Zaštite zadarske županije.

"Svi koji su bili u bliskom kontaktu s tenisačem Grigorom Dimitrovim dulje od 10 minuta trebaju u samoizolaciju na 14 dana i javiti se nadležnom epidemiologu, odnosno liječniku opće prakse. Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu, odnosno koji su sa tenisačem bili u bliskom kontaktu neka se jave dežurnom epidemiologu na broj 098/332-765 i svom liječniku. Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od sutra će uvesti dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove. Ovim putem još jednom podsjećamo da su na snazi epidemiološke mjere koje između ostalog uključuju držanje socijalne distance koja je najvažnija u sprječavanju širenja koronavirusa te da moramo biti odgovorni", poručili su iz Stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

[FOTO] ZARAŽENI DIMITROV OVIH JE DANA BIO U VRLO BLISKOM KONTAKTU S ĐOKOVIĆEM: Pogledajte što su radili

Image

[FOTO] ZARAŽENI DIMITROV OVIH JE DANA BIO U VRLO BLISKOM KONTAKTU S ĐOKOVIĆEM: Pogledajte što su radili

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U opasnosti i naši tenisači te djeca

Lijepa sportska priča, koja je trebala pokazati i da Hrvatska živi "novu normalnost" nakon epidemije koronavirusa, doživjela je neslavan kraj. Naime, netom prije samog finala Adria Toura u kojem su trebali nastupiti Novak Đoković i Andrej Rubljov, Dimitrov je iz Monte Carla obznanio kako je pozitivan na koronavirus.

Prvog dana turnira, odnosno u subotu, izgubio je od Borne Ćorića te je prepustio svoje mjesto Nini Serdarušiću i otputovao u Monaco. U četvrtak je u dvorani Višnjik sudjelovao u trening utakmici s košarkašima Zadra te Marinom Čilićem, Bornom Ćorićem, Novakom Đokovićem i Alexanderom Zverevim, da bi se potom na zadarskom forumu družio s djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Uglednici na tribinama

Turnir su došli pogledati i premijer Andrej Plenković, izbornica teniske reprezentacije Iva Majoli, košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i njen suprug Jakov te mnogi drugi uzvanici. Organizatori turnira su na mukama, jer je finale došlo pogledati gotovo 5000 ljudi, a epidemiolozi će imati pune ruke posla s tenisačima, košarkašima i svima onima koji su se ovih dana družili s Dimitrovim. Takvih je, čini se, jako puno.

Image

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo