ZARAŽENE LIJEČNIKE ČEKAJU SANKCIJE? / 'Bili su u Austriji za vikend, a nikome to nisu prijavili. Razgovarat ću s ministrom'

Image
Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Zaraženo je i dvoje liječnika, jedan iz KBC-a Zagreb, a drugi iz Psihijatrijske bolnice Vrapče

17.3.2020.
13:42
Davor Puklavec / PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio da je još dvije liječnika zaraženo koronavirusom, jedan u KBC-u Zagreb, a drugi u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, s novim detaljima oglasio se Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić. U razgovoru za N1 potvrdio je da je zaražena liječnica s iste klinike na kojoj je i prvozaraženi liječnik.

Image
U KB DUBRAVA ZARAŽEN JOŠ JEDAN LIJEČNIK; /

Hrvatska će postupno zatvarati kafiće i restorane; Srbija uvodi policijski sat

Image
U KB DUBRAVA ZARAŽEN JOŠ JEDAN LIJEČNIK; /

Hrvatska će postupno zatvarati kafiće i restorane; Srbija uvodi policijski sat

"Epidemiološki monitoring na klinici je završen, znamo da je virus importiran izvana zbog odlaska na vikend u Austriju koji na vrijeme nije prezentiran upravi i s kojeg se dio kolega vratio, nastavio raditi i zatajio da su bili u Austriji. Apeliramo na odgovornost građana, na samokontrolu u ponašanju, a ta situacija vrijedi i za liječnike", kazao je Ćorušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni u samoizolaciji

"Hoće li biti sankcija za liječnike koji nisu prijavili vikend u Austriji? O tome ću razgovarati s ministrom i stožerom Civilne zaštite. Sama činjenica da će to izaći u javnost je već dovoljna sankcija, a bit će i druge sankcije. Za sada je važno napomenuti da KBC radi sasvim normalno, imamo dovoljan broj liječnika i sestara, no važno je napomenuti da je 140 zaposlenika, medicinskog osoblja, u samoizolaciji zbog kontakta s tih troje ljudi“, rekao je i nastavio.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

12.03.2020., Zagreb - Ravnateljstvo civilne zastite, stozer za borbu protiv korone odrzao je konferenciju za medije. Krunoslav Capak, Alemka Markotic, Vili Beros, Davor Bozonovic.

„Radi se o nedogovornosti troje kolega koji su otišli na vikend, naputak je bio jasan i oni su to prekrižili. Da u se javili, išli bi u samoizolaciju i situacija bi bila strogo kontrolirana. Dogodio se propust, očekivali smo da će importiranje virusa biti kroz objedinjeni hitni prijem, no importiran je zbog vikenda u Austriji", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da sumnjaju na još jednog liječnika koji će prema njegovim riječima vjerojatno biti pozitivan. Rekao je da se to odnosi na drugu kliniku i da se tamo radi epidemiološki monitoring. Također, naglasio je kako niti jedan pacijent ne bi smio biti ugrožen zbog zaraženih liječnika.

"Epidemiološki izvid je napravljen, nemamo saznanja da bi pacijenti imali naznake da su inficirani, jedan koji je testiran je negativan. Nadam se da neće biti kolateralne štete za pacijente", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o pandemiji koronavirusa čitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo