Zaposlenici kafića koji su otjerali inspektore završili na prisilnom odmoru

Uz policijsku pratnju, porezni inspektori iz drugog pokušaja uspjeli su zapečatiti ugostiteljski objekt u blizini Vinkovaca. Kako tvrdi jedan inspektor, nisu mu izdali račun za kavu.

1.3.2013.
7:09
VOYO logo

Zbog kršenja Zakona o fiskalizaciji prometa gotovinom, djelatnici Porezne uprave u četvrtak su privremeno zabranili rad ugostiteljskom objektu koji se nalazi nedaleko od Vinkovaca.

Na posao doveli djecu

Kako bi spriječili privremeno zatvaranje i privremeni gubitak radnih mjesta, zaposlenici su u hotel u kojem se nalazi kafić doveli i svoju djecu. Unatoč tomu, provedena je privremena zabrana rada tom kafiću, uz nazočnost policije i Centra za socijalnu skrb, javlja HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima glasnogovornika Vukovarsko-srijemske policijske uprave Domagoja Džigumovića, policija je u četvrtak ujutro bila u hotelu u blizini Vinkovaca, ali nije bilo potrebe za postupanjem njezinih djelatnika.

Svakodnevne prijetnje

Inspektori su nadzor provedbe fiskalnog zakona u tom kafiću proveli s 23. na 24. veljače, no direktorica nije htjela preuzeti zapisnik te su inspektori ponovno došli 25. veljače, a tada im je nepoznati muškarac navodno prijetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju za javnost Porezna uprava ističe da se sa sličnim neposluhom, prijetnjama i ometanjem u obavljanju službene dužnosti njezini inspektori susreću svakodnevno diljem Hrvatske, ali bez obzira na to, ona će i dalje postupati u skladu sa zakonskim propisima u ostvarivanju glavnih ciljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo