Provod iz snova / Započela 'Ultra': partijaneri u transu, a kako su Splićani preživjeli prvi dan festivala?

Splićani su, nakon što peti put ugošćuju Ultra festival, očito došli do recepta kako pomiriti i primiriti groznicu koja trese grad pod Marjanom

15.7.2017.
19:25
VOYO logo

Prvi dan Ultra Festivala partijaneri su jedva dočekali. Oko 40 tisuća ljudi uživalo je u elektronskoj glazbi, a 34 izvođača priuštila su im provod iz snova.

"Sve je nevjerojatno, zaista! Ultra Europe je najbolji festival na kojem sam ikad bila, savršeno je!", kazala nam je Bree iz SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranom zorom s radnicima Čistoće, po uzoru na zagrebačkog kolegu, delao je i splitski gradonačelnik. Oko 25 tona smeća ostane za neumornim partijanerima, ali Opara obećava - građani okolnih gradskih četvrti smeća neće ni vidjeti!

"Sad na stadionu nema nikoga, ali bitno je da građani ne pate zbog ogromne količine otpada i smeća po gradskim ulicama. Bura nam ne pomaže, nosi to nekontrolirano", kazao je Andro Krstulović Opara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve pod kontrolom imali su i u policijskoj upravi. Poručuju kako većih incidenata nije bilo, a privedeno je 126 osoba, većinom zbog zlouporabe droga. Prva noć "Ultre" prošla je relativno mirno i u hitnoj.

"Zaprimljeno je oko 15 sudionika Ultre, radi se uglavnom o lakšim tjelesnim povredama, jedino što je u opservaciji zadržan jedan pacijent, a to je trovanje alkoholom", objašnjava Ana Vela Ljubić iz KBC-a Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većini je alkohol ipak učinio svoje. Ultraši preko dana prikupljaju prijeko potrebnu energiju. Treba izdržati i  drugu večer lude zabave.

A čini se nimalo lakše nije ni ove godine kad su u pitanju polugola tijela, ludi provod i Splićani!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja to ne dozvoljavam, neka bude malo kulture i pristojnosti, jer smo mi kršćanski narod, ja to ne dozvoljajen", kazala nam je Stana iz Splita.

"Meni su uvik dobri, mladost triba sve to proć, i mi smo bili mladi", kaže Danica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" I ja bi da mogu se skinit ode, koliko je vruće", kaže pak Željko.

 A još vruće će biti večeras, kada će opet neumorna karavana okupirati Poljud. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo