Ekskluzivna RTL anketa / Zanimalo nas je što vi mislite koji je glavni razlog poskupljenja dopunskog osiguranja sa 70 na 89 kuna

Gotovo 40 posto ispitanih smatra da je razlog VELIKI MANJAK U ZDRAVSTVU, što govore i vladajući

9.4.2016.
19:33
VOYO logo

U ekskluzivnoj RTL anketi bavili smo se liječenjem. Zanimalo nas je što vi mislite koji je glavni razlog poskupljenja dopunskog osiguranja sa 70 na 89 kuna?

Gotovo 40 posto ispitanih smatra da je razlog VELIKI MANJAK U ZDRAVSTVU, što govore i vladajući. Ono što oni ne govore, a misli 16 posto građana jest da žele PRETVORITI ZDRAVSTVO SAMO ZA BOGATE. Tu su još i NERACIONALNO KORIŠTENJE ZDRAVSTVENIH USLUGA I PRIVATIZACIJA SVEGA U ZDRAVSTVU. Ne zna ili nije željelo odgovoriti 22 posto ispitanih.  

Prema novom prijedlogu svi će liječnici moći raditi i kod privatnika ili u drugim bolnicama - slažete li se s tim? 

Ukupno 35 posto građana se potpuno ili uglavnom slaže. Više od polovice, čak 53 posto se uglavnom ili nikako ne slaže s takvom idejom. Dok nešto više od 12 posto ne zna.

Pitali smo vas i podržavate li prijedlog da se osiguranje za dio zdravstvenih usluga prepusti privatnim osiguravateljima? Slaže se, potpuno ili uglavnom vas 20 posto, a NE slaže uglavnom ili nikako gotovo 60 posto ispitanih. Nešto više od 20 posto ne zna ili se ne može odlučiti.

Stoga može se zaključiti da hrvatski pacijenti razumiju zašto je došlo do poskupljenja, ali velika većina ne odobrava niti ideju da svi liječnici paralelno uz bolnice rade i kod privatnika, niti da se dio zdravstvenih usluga kod privatnika osiguravaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo