ZAMJENA IDENTITETA: / Kaznili ga da nije prijavio radnicu - u tvrtki koju nikada nije imao!?

Image
Foto: Pixsell, Nel Pavletić

Riječki glumac Dražen Mikulić "za vratom" ima dva prekršajna postupka jer nije prijavio radnicu koja je za njega prodavala sladoled u Šibeniku.

26.10.2015.
10:59
Pixsell, Nel Pavletić
VOYO logo

"Razmišljao sam ima li uopće smisla javno progovoriti o situaciji kad se 'mali' čovjek nađe u raljama državnog administrativnog žrvnja i shvati da je potpuno bespomoćan, no, ipak odlučio sam ispričati osobni doživljaj jer sam zapravo još uvijek istodobno i ljut i bijesan, ali i bespomoćan", kaže za Novi list riječki glumac Dražen Mikulić koji još uvijek nije siguran može li izbjeći plaćanje silnih kazni zbog prekršaja koje je, navodno, napravio kao "ugostitelj".

Naime, neki Dražen Mikulić je u srpnju 2011. godine ispod šibenske katedrale Sv. Jakova prodavao sladoled na pokretnom štandu i pri tome nije prijavio radnicu, nije joj platio mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a nije potpisao niti ugovor o djelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječki glumac prvi put od Prekršajnog suda u Rijeci u rujnu 2011. dobio prijavu da je kod njega radila neprijavljena slastičarka, mislio je da je sve šala ili gruba greška. Odgovorio im je da neće platiti četiri tisuće kuna jer to nije on - jer nikada nije radio u Šibeniku i nikada nije prodavao sladoled, ali stvari nisu išle glatko.

Prijavu podnijela radnica

Riječki glumac doznao je da je prijavu Državnom inspektoratu podnijela radnica te kako inspektori nisu utvrdili stanje neposrednim nadzorom odnosno izlaskom na teren. Situaciju je dodatno zakomplicirala činjenica da je Mikulić u to vrijeme imao ugostiteljski obrt "Actor", ali ne u Šibeniku, i ne za prodaju sladoleda, već u mjestu Filip Jakov. Taj je obrt Mikulić prodao u svibnju 2011., dakle prije prekršajne prijave odnosno prije navedenih spornih radnji. Taj obrt trajno je iz registra izbrisan u svibnju 2012. godine. Žena kojoj je prdao obrt ispitana je na Prekršajnom sudu i izjavila je da u životu nije posjetila Šibenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv njega su se paralelno vodila dva prekršajna postupka, u Šibeniku gdje radnica živi te u Rijeci gdje je navodno bilo sjedište obrta. Na sudu je tražio suočenje s radnicom, da mu se pokaže postoji li dozvola za prodaju sladoleda ispod katedrale na njegovo ime ili obrt, te ugovor temeljem kojeg je radio na spomenutom mjestu, no nije dobio odgovore.

Drugi Mikulić

Mikulić je na kraju angažirao odvjetnika te nakon nekog vremena ustvrdio da postoji još jedan Dražen Mikulić koji također ima ugostiteljski obrt. Zaključili su da je došlo do zamjene identiteta i žalili se Visokom prekršajnom sudu. No prije početka ovog ljeta taj sud donosi novo rješenje kojim se "odbija žalba kao neosnovana jer je sud prvog stupnja detaljno provjerio sve činjenice". Zastara u tom predmetu nastupa 26. srpnja 2015. godine, Visoki prekršajni sud održava sjednicu dva dana ranije, 24. srpnja, a odluka se strankama uručuje u listopadu. Sad je na potezu glumac Mikulić koji će podići ustavnu tužbu zbog povrede prava na pravično suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I procesu u Šibeniku stigla je presuda da jr kriv, ali je izostavljena pouka da ima pravo žalbe u roku osam dana. "Da nije bilo odvjetnika koji je to uočio na vrijeme ne bih se mogao ni žaliti", kaže Mikulić za Novi list.

Novi list/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo