ZAMISLITE DA SATIMA PUTUJETE NA POSAO / Svaki radni dan im počinje i završava na – granici; ‘Od srijede do vikenda čekamo i po tri sata…’

Image
Foto: Screenshot Dnevnik Nove TV

Dnevni migranti kažu da bi bilo idealno da jedan prolaz otvore samo za njih, a premda to nekada nije moguće, vele da samo žele rješenje jer ovako ne mogu više, posebno kada krene sezona

27.5.2021.
7:19
Screenshot Dnevnik Nove TV
VOYO logo

Dnevni migranti na hrvatsko-slovenskoj granici traže hitno rješavanje svog problema jer njihov radni dan počinje i završava čekanjem na granici. Kako javlja Dnevnik Nove TV, tijekom turističke sezone moraju čekati i po par sati. Oni zbog posla moraju “preko grane” pa velik broj njih svako jutro i poslijepodne moraju čekati.

“Ovo je ludnica, srijeda, četvrtak, petak, subota da ne govorimo, to je po dva-tri sata čekanja”, kaže dnevni migrant Mauricio za Dnevnik Nove TV. “Onda znamo i kasniti na posao, i jednostavno navikli su već na razlog, gužva na granici”, dodaje Antonio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenje traže potpisivanjem peticije pa su u tri dana skupili nekoliko stotina potpisa kojima traže brži prelazak granice. Kažu da bi bilo idealno da jedan prolaz otvore samo za njih. Premda to nekada nije moguće, vele da samo žele rješenje jer ovako ne mogu više, posebno kada krene sezona.

Image
UVEDENE PROMJENE NA SLOVENSKOJ GRANICI: /

Odsad i dnevni migranti moraju imati negativan test

Image
UVEDENE PROMJENE NA SLOVENSKOJ GRANICI: /

Odsad i dnevni migranti moraju imati negativan test

Slovenci smatraju da odvojeni trak nije rješenje problema

Kontrole zbog korone i velik broj turista produžit će čekanje, a dnevni migranti ističu da je prošli vikend pokazao što ih čeka sljedećih mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čujemo da su u drugim europskim državama u tim pograničnim prostorima našli neka rješenja, nadamo se da će se i naša država i Slovenija dogovoriti da i mi budemo dio toga”, vjeruje Sabina Prodan Božić iz Umaga. No, slovenska strana ne misli da je odvojeni prometni trak rješenje jer, kako kažu, ne može riješiti problem jer se kolona stvara stotinama metara prije granice.

Image

“U vrijeme čekanja na prelazak granice formira se kolona vozila unutar Slovenije i Hrvatske. To putnicima onemogućava pristup graničnom prijelazu, a dodatni trak za kontrolu radnika migranata nema smisla jer vozači ne mogu zaobići kolonu vozila i voziti izravno do graničnog prijelaza”, piše u priopćenju slovenskog ministarstva unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milijuni putnika koji svake godine prijeđu granični prijelaz i sama infrastruktura ne idu im u korist. “Moramo se i dalje brinuti o sigurnosti građana u našoj graničnoj kontroli, tako da će policija poduzimati sve mjere da ublaži što više možemo to čekanje i graničnu kontrolu”, obećao je za Dnevnik Nove TV Robert Boban Pauletić, načelnik PP Buje.

Mjere će poduzeti i dnevni migranti – prvo peticijom, a onda, vele, sve ovisi o minutama stajanja u koloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike