ŽALILI SE NA PUTOVANJE, BRODAR IM ODGOVORIO: / 'Usporavali smo jer daskaši morem lete kao mušice'

Image
Foto: PIXSELL, Grgo Jelavic

Putnici koji su u nedjelju putovali na katamaranu "Krilo star", koji je vozio na liniji Dubrovnik - Split, požalili su se da su mnogo kasnili, ali i da su se vozili na pretrpanom brodu.

28.7.2016.
8:55
PIXSELL, Grgo Jelavic
VOYO logo

"Većinom se iz Korčule prema Splitu vozim Jadrolinijom i mislio sam da su oni najgori prijevoznici na Jadranu. Ali što rade privatnici, to je sramota", požalio se Slobodnoj Dalmaciji putnik katamarana "Krilo star" Milenko Prka koji je ispričao da je u nedjelju proživio sramotnu vožnju na toj inače brzobrodskoj liniji.

"Katamaran je plovio na liniji iz Dubrovnika, preko Mljeta, Korčule, Hvara i Milne za Split. Već iz Dubrovnika je kasnio pola sata, pa je naravno i s pola sata zakašnjenja isplovio iz Korčule. Do Hvara je plovio ne kao gliser nego kao da veslaju. Bio je jako spor i kasnio je i u Hvar. U Hvaru se zadržao 15-20 minuta dulje nego što je trebao i ukrcao više novih putnika nego što je trebalo. Ljudi su stajali. Bili smo kao srdele, a to putovanje iz Korčule plaćamo 120 kuna. Sramota i ništa drugo", ispričao je Prka navodeći kako sporo voze jer štede gorivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporavanje, ubrzavanje

Na njegove optužbe odgovorio je Ivica Tomić, vlasnik tvrtke M.B. Kapetan Luka TP.

"Istina je da je moj katamaran 'Krilo star' u nedjelju kasnio 15 do 20 minuta s dolaskom iz Korčule u Split, no to se dogodilo zbog toga što smo u četiri navrata tijekom plovidbe od Korčule do Hvara morali smanjivati brzinu zbog daskaša koji kao 'mušice lete morem' između Korčule i Hvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PANIKA NA TRAJEKTU KAPRIJE - ŠIBENIK: /

Policiji dojavljeno da će putnik raznijeti plinsku bocu!

Image
PANIKA NA TRAJEKTU KAPRIJE - ŠIBENIK: /

Policiji dojavljeno da će putnik raznijeti plinsku bocu!

A postići ponovno punu brzinu ovolikim katamaranom nije baš lako, triba vrimena. Svako malo na našoj ruti se pojavi neki daskaš, a onda između mogućnosti da ubijem čovika na moru ili da zakasnim u Split, odaberem ovu drugu mogućnost", kazao je Tomić dodajući kako tvrdnje Milenka Prke da je na brodu bilo previše putnika nisu točne, jer ih je bilo 358 koliki je kapacitet. Također dodaje da se Prka mogao žaliti i da bi mu on nadoknadio trošak u slučaju da mu je pobjegao daljnji prijevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo