ZAKUHAT ĆE NA 30°C, ALI BIT ĆE SVE NESTABILNIJE: / Vakula nema dobre vijesti, Hrvatsku će poharati nevrijeme i tuča!

Image
Foto: PIXELL

Od subote promjenljivo, uz sunčana razdoblja, ali i povremenu mjestimičnu kišu, ponegdje i grmljavinu. U višem je gorju moguć i snijeg, osobito potkraj nedjelje i u ponedjeljak

24.4.2019.
22:56
PIXELL
VOYO logo

Nije li vam u srijedu bilo dovoljno toplo, u četvrtak i petak svakako bi trebalo biti, ponajviše u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, gdje će temperatura zraka ponegdje biti i oko 30 °C. Blizu rekordnih travanjskih vrijednosti! No, već od subote ponovno niža, u većini krajeva oko prosječne ovog dijela godine.

Pritom će u četvrtak biti pretežno sunčano, uz gdjekoji poslijepodnevni pljusak uglavnom u gorju, te unutrašnjosti Dalmacije i Posavini. Tijekom petka sve nestabilnije, na Jadranu uz većinom umjereno i jako jugo, ponegdje i olujno. Povremene kiše, uglavnom u obliku pljuskova s grmljavinom, pri čemu je velika vjerojatnost i za lokalna olujna nevremena i tuču - već poslijepodne će biti na sjevernom Jadranu i u gorju, a navečer i u noći na subotu u većini krajeva, piše Zoran Vakula za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najkasnije, vjerojatno tek u subotu ujutro, na širem dubrovačkome području i u Podunavlju.

Od subote promjenljivo, uz sunčana razdoblja, ali i povremenu mjestimičnu kišu, ponegdje i grmljavinu. U višem je gorju moguć i snijeg, osobito potkraj nedjelje i u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtak - većinom suho, sunčano i još toplije

"Na istoku unutrašnjosti ujutro je moguća mjestimična magla, većinom kratkotrajna, vjerojatnije u Posavini. Dan će proteći uz obilje sunčanih sati te većinom slab južni i jugoistočni vjetar. Temperatura zraka od jutra razmjerno visoka, a poslijepodnevne vrijednosti bit će između 26 i 28 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj vrlo toplo, ali ipak malo manje nego na istoku. Puhat će jugozapadnjak, u gorju i jak. Prevladavat će sunčano vrijeme, a ujutro uz rijeke može nakratko biti magle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magle u jutarnjim satima može biti i po kotlinama gorske Hrvatske, a kao i na sjevernom Jadranu, prevladavat će sunčano vrijeme uz povremeno više oblaka u jutarnjim satima, posebno na širem riječkom području. U gorju će puhati umjeren jugozapadnjak, a na moru i jugo, koje će na otvorenome biti i umjereno jako. More, čija je temperatura između 13 i 15 °C, umjereno valovito i valovito.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije većinom sunčano, uz povremeno umjerenu naoblaku. S umjerenim i umjereno jakim jugom poslijepodnevna temperatura bit će uglavnom niža uz more nego u unutrašnjosti, no vrijednosti će biti između 22 i 26 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krajnjem jugu Hrvatske podjednako toplo, uz obilje sunčanog vremena. S umjerenim, na otvorenome moru i jakim jugom more će biti umjereno valovito i valovito."

U petak ponegdje i vruće, te sve nestabilnije, zatim promjenljivo, manje toplo...

"Petak će na Jadranu također biti u znaku juga i iznadprosječne topline. Ipak, prema večeri oblaci će se sa zapada gomilati te će do kraja dana već na većem dijelu sjevernog i na dijelu srednjeg Jadrana biti kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom. U noći na subotu naoblačenje će se proširiti na cijelu obalu. Za vikend i početkom idućeg tjedna promjenljivo - izmjenjivat će se suha i kišna razdoblja, pri čemu će se i temperatura malo sniziti, a i vjetar oslabjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak će na kopnu biti još topliji od četvrtka, uz najvišu temperaturu na istoku unutrašnjosti i oko 30 °C. Iako će veći dio dana proteći uz sunčano vrijeme, prema večeri će atmosfera biti sve nestabilnija pa će na zapadu unutrašnjosti vrlo vjerojatno biti izraženijih pljuskova. Vikend i početak idućeg tjedna vrlo promjenljivi te manje topli, no ipak primjereniji za kraj travnja.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo