doneseno rješenje / Zaključen stečaj tvrtke Gambino kontroverznog poduzetnika Blaže Petrovića

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka nad dužnikom Gambino d.o.o., tvrtkom kontroverznog poduzetnika Blaže Petrovića

15.5.2017.
14:52
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka nad dužnikom Gambino d.o.o., tvrtkom kontroverznog poduzetnika Blaže Petrovića, te će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka s oko 300.000 kuna duga brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon prijedloga Financijske agencije (Fine) iz ožujka prošle godine u kojem se ističe da Gambino d.o.o ima nepodmirena dugovanja u  navedenom iznosu u neprekidnom razdoblju od 642 dana, ima samo jednog zaposlenog i otvoren račun i oročen novac u jednoj banci. Osim navedenih podataka, u rješenju Fine se navodilo i da ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ročištu o izjašnjenju o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka održanom u siječnju direktor Gambina d..o.o. Blažo Petrović nije se odazvao, a na posljednjem ročištu u ožujku ove godine niti jedan od vjerovnika tvrtke nije uplatio predujam za troškove vođenja predstečajnog postupka. Stoga je sud donio odluku o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

Tvrtka Gambino d.o.o. osnovana je 2004. i kao predmet njezina poslovanja, između ostaloga, navodi se financijsko davanje u zakup (leasing) i poslovanje nekretninama, jedini joj je osnivač tvrtka GP – BRIM, a direktor joj je Blažo Petrović, poduzetnik koji se u registru navodi kao direktor ili član uprave još desetak aktivnih ili ugašenih tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Gambino i Petrović bili su predmet istrage Državnog odvjetnišva o prodaji zemljišta Hrvatskih šuma na Murteru za samo 60 kuna po četvornom metru jer je to zemljište, kako se navodilo, nagodbom i bez javnog natječaja prešlo u vlasništvo tvrke Gambino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo