VUKOVINA FIOLIĆ / Zaključen stečaj nad Fiolićevom tvrtkom. Poslovni krah krenuo kad su uhitili njega i Sanadera

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sva imovina Farme Vukovina Fiolić, nekretnine i zemljište nakon prodaje na javnoj dražbi, unovčene su za 6.65 milijuna kuna. Time su djelomično podmireni razlučni vjerovnicite su plaćeni troškovi stečajnog postupka. Farma u Vukovini najveća je stočna farma u Hrvatskoj s 22 štale i kapacitetom do 3500 goveda

16.1.2023.
16:21
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački sud u Zagrebu zaključio je stečaj nad Farmom Vukovinom Fiolić, tvrtkom mesara i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Stjepana Fiolića te će se tvrtka izbrisati iz sudskog registra.

Stečaj tvrtke bio je otvoren 2017. nakon pokretanja stečaja osnivača - krovne tvrtke Mesnice Fiolić koja je, prema prijedlogu Financijske agencije, imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 47.68 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva imovina Farme Vukovina Fiolić, nekretnine i zemljište nakon prodaje na javnoj dražbi unovčene su za 6.65 milijuna kuna, djelomično su podmireni razlučni vjerovnici s iznosom od 4.34 milijuna kuna te su plaćeni troškovi stečajnog postupka od čak 2.3 milijuna kuna, ističe se u sudskom rješenju.

Farma u Vukovini najveća je stočna farma u Hrvatskoj. Sagrađena je 1968., a 2005. godine bila je dodatno proširena. Na farmi su sveukupno 22 štale s kapacitetom do 3500 goveda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi Stjepana Fiolića počeli su nakon što je, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, uhićen u travnju 2012. zbog afere Planinska.

Dvije godine kasnije, Mesnice Fiolić počele su ostvarivati gubitak, zatvorene su gotovo sve mesnice u Zagrebu i okolici, a firma je nakon ostvarenih 66 milijuna kuna prihoda 2012. u 2014. i 2015. ostvarila gubitak veći od 15 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je na sudu priznao da je Sanaderu nakon prodaje zgrade donio deset milijuna kuna i milijun eura provizije u "kutiji za hrenovke", Fiolić je bio osuđen na godinu dana zatvora koje je zamijenio radom za opće dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo