UGOSTITELJE ČEKA PUNO POSLA... / Ovogodišnji Advent bit će s manje kućica, ali s raznovrsnijom ponudom: 'Svima nam je potreban taj ugođaj'

Kućica će biti puno manje, samo 32, ali zagrebački ugostitelji moći će posluživati jelo i piće na terasama svojih lokala

2.11.2021.
14:11
VOYO logo

Zbog situacije s pandemijom koronavirusa, prošlogodišnji zagrebački Advent je otkazan, a čini se da je zagrebački gradonačelnik ove godine popustio te će se Advent, iako u skromnijem izdanju, održati.

Kućica će biti puno manje, samo 32, ali zagrebački ugostitelji moći će posluživati jelo i piće na terasama svojih lokala. Posjetitelji bi ponovno mogli uživati u širokoj ponudi adventske hrane. Radi se o novom prijedlogu zagrebačke vlasti koji dolazi kao kompromis za manji broj kućica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raznolika ponuda

Predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja, Žaklina Troskot, za RTL Danas je komentirala promjene na ovogodišnjem Adventu.

Image
PRVI POSTBANDIĆEVSKI ADVENT /

Tomašević raspisao natječaj za adventske kućice: Mogu se javiti svi, objavili nova pravila i cijene...

Image
PRVI POSTBANDIĆEVSKI ADVENT /

Tomašević raspisao natječaj za adventske kućice: Mogu se javiti svi, objavili nova pravila i cijene...

"Poanta nam je da ponudimo raznoliku ponudu, da svaki ugostitelj osmisli neki svoj meni koji će ponuditi gostima tako da imamo šaroliku ponudu. Oni će biti okupljeni pod manifestacijom naziva 'Jingle Mingles', do sada imamo 45 članova, ali svaki dan se još netko pridruži", rekla je Troskot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasila je kako podržava promjenu što se tiče transparentnosti, ali nisu zadovoljni jer jedini kriterij za dobivanje kućica bila je cijena, a treba uzeti u obzir više faktora.

'Svima nam treba ugođaj Adventa'

"Osnovana je radna skupina koja će početi djelovati početkom sljedeće godine za Advent 2022. koja će bolje postaviti kriterije da osim cijene se pazi da kućice dobivaju oni koji se time i bave koji su minimalno tri godine bave ugostiteljstvom", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je kako će ugostitelji ove godine imati više posla. "Vjerujem da ćemo ove godine dobiti malo i taj ugođaj Adventa. Svima nam je to potrebno nakon ove korone. Vjerujem da će biti puno bolje što se tiče posla", zaključila je.

Advent u Zagrebu bi ove godine trebao početi 27. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo