U KORAK S EUROPOM / Zaki Book: Umjesto u knjižnicu, do omiljenog štiva u samo nekoliko klikova

Image
Foto: Thinkstock

Iz ponuđenog kataloga svatko može odabrati dva naslova odjednom, odnosno najviše pet knjiga u jednom mjesecu

25.5.2019.
16:10
Thinkstock
VOYO logo

Zaki book prva je hrvatska knjižnična aplikacija za posudbu e-knjige.

Svim članovima Knjižnica grada Zagreba omiljeni naslovi tako će biti dostupni u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu, a sve kako bi se poticalo čitanje, sada i u virtualnom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto u knjižnicu, do omiljenog štiva sa samo nekoliko klikova. Posudba e-knjiga oduševila je korisnike Knjižnica grada Zagreba.

Za pristup aplikaciji potrebni su broj članske iskaznice i pin, a svaki član može ih zatražiti u bilo kojoj knjižnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ponuđenog kataloga svatko može odabrati dva naslova odjednom, odnosno najviše pet knjiga u jednom mjesecu. One su nakon toga za čitanje dostupne 21 dana bez mogućnosti produženja. Čitanje e-knjige lako možete prilagoditi sebi.

Da bi išli u korak s Europom, morali su napraviti veliki posao. Najbitnije je bilo uspostaviti suradnju s većinom nakladnika koji izdaju e-knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za sada je dostupno 400 naslova radi se o knjigama iz znanosti i beletristike. Dostupni su korisnicima starijim od 15 godina, a radimo na tome da uskoro i djeca imaju pristup'', ističe Višnja Cej, ravnateljica Knjižnica grada Zagreba.

Svaka posuđena e-knjiga može se istodobno čitati na četiri različita uređaja. Nadaju se da će ovako povećati interes za čitanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mogla bi potaknuti sve naše članove mlade i stare kako im se svidi koji naslov na više čitanja, ali i da bi zapravo mogla probuditi i veći interes javnosti i da građani koji nisu naši članovi dođu i koriste naše usluge'', smatra Ivana Faletar Horvatić iz Knjižnica grada Zagreba.

Zaki book, aplikacija za posudbu e-knjiga dostupna će biti od idućeg petka, kao dar građanima za Dan grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo