Na zagrebačkoj Knežiji / Zajedno pili pa ga izbo nožem: Osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva

Image
Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Optužnica je Marka Kartaliju teretila da je 23. siječnja 2022., nešto nakon 5 sati, u kući u Prozorskoj ulici nožem ubo Alena Badanjka u prsa i natkoljenicu lijeve noge, uslijed čega je Badanjak iskrvario i preminuo. Kartaliji je, uz zatvorsku kaznu, izrečena mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu, a oslobođen je plaćanja troškova sudskog postupka i branitreljice dodijeljene po službenoj dužnosti

14.2.2023.
17:46
Sanjin Strukic / PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud u utorak je na 12 godina zatvora nepravomoćno osudio Marka Kartaliju (38) za ubojstvo Alena Badanjka (55) kojega je nakon zajedničkog alkoholiziranja usmrtio nožem u siječnju 2022. godine na zagrebačkoj Knežiji.

Kartaliji je, uz zatvorsku kaznu, izrečena mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu, a oslobođen je plaćanja troškova sudskog postupka i braniteljice koja mu je dodijeljena po službenoj dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nepravomoćno /

Čabraji 14 godina zatvora za ubojstvo mladića. Upucao ga je hicem u čelo

Image
nepravomoćno /

Čabraji 14 godina zatvora za ubojstvo mladića. Upucao ga je hicem u čelo

Optužnica je Kartaliju teretila da je 23. siječnja 2022., nešto nakon 5 sati, u kući u Prozorskoj ulici nožem ubo Badanjka u prsa i natkoljenicu lijeve noge, uslijed čega je Badanjak iskrvario i preminuo. Ubojstvu je prethodilo zajedničko konzumiranje alkohola u kući koju je koristio Badanjak.

Sutkinja Željka Skomeršić je, obrazlažući presudu, kazala kako je neosporno da su Badanjak i Kartalija zajedno pili u noći ubojstva, što potvrđuju i snimke videonadzora trgovine u kojoj su kupili cigarete i bocu votke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je da su biološkim vještačenjem noža koji je nađen pored Badanjkovog tijela pronađeni tragovi žrtve te Badanjkov i Kartalijin DNK, kao i da je medicinskim vještačenjem utvrđeno da su ozljede mogle nastati od tog noža. Dodala je da sud nije povjerovao Kartalijinim iskazima koji su bili konfuzni i koje su opovrgli drugi dokazi.

''Vaš opis da se Badanjak sam nabo na nož ne odgovara ostalim dokazima, a vi niste imali nikakve ozljede koje bi potvrdile da ste se branili'', poručila je sutkinja Kartaliji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kartaliji su olakotnim cijenjeno što je otac maloljetnog djeteta te što je ubojstvo počinio u pijanom stanju, dok mu je otegotnim cijenjena ubrojivost, počinjenje djela u izravnoj namjeri i prijašnja osuđivanost zbog razbojništava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo