Zahvaljujući kamerama kažnjeno 3.000 ljudi

U tri i pol mjeseca primjene nadzora kamerama u Zagrebu, podijeljeno je tri tisuće kazni nepropisno parkiranim vozačima.

5.3.2012.
9:03
VOYO logo

Lov na vozače koji ne poštuju prometna pravila i parkiraju na nepropisnim mjestima se nastavlja. Nakon što je postavljanje kamera urodilo plodom, odnosno kažnjavanjem 3.000 vozača u tri i pol mjeseca, otkad postoji Nadzorni centar, gradska se kontrola širi.

Do kraja sljedećeg tjedna kamere bi mogle biti postavljene u Heinzelovoj i Nemčićevoj ulici, a do kraja ove godine osvanut će na još 75 lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepo vrijeme ide nam na ruku. Imamo plan već ovaj tjedan postaviti kamere u Nemčićevoj i Heinzelovoj ulici, a dalje ćemo se proširiti na Sesvete, Draškovićevu i Britanac", objasnio je Mate Kraljević, šef prometnog redarstva.

Najčešće kažnjavaju parkiranje na pješačkom prijelazu i voznoj traci, no kako kaže Kraljević, njima nije cilj zarada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovakav način kontrole pomaže'

"Želimo da se vozači nauče ponašati u prometu, a ne zaraditi na njima. Ovakav način kontrole pomaže i zbog toga ćemo povećati područje djelovanja", kazao je Kraljević.

Uz edukaciju vozača, cilj gradskog nadzora nad vozačima je i popuniti javne garaže koje su često prazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba parkirati na nedopuštenim mjestima kada su javne garaže slobodne i uvijek ima mjesta u njima. Mislim da bi građani trebali stjecati naviku i više ih koristiti", dodao je šef prometnog redarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo