ZAGREPČANKA SNIMILA KAKO OBIČNI I BIOOTPAD BACAJU U ISTI KAMION: / Evo kako je to Čistoća objasnila, imaju i poruku za građane

Image
Foto: RTL

U zagrebačkoj Čistoći tvrde da se biootpad tretira kao miješani komunalni otpad, ako građani u smeđe kante ubace nešto što ondje ne pripada

26.9.2020.
17:29
RTL
VOYO logo

Jednu Zagrepčanku neugodno je iznenadio prizor kojeg je u srijedu vidjela na Trešnjevci. Naime, radnici Čistoće su u isti su kamion istresli sadržaj kante za miješani komunalni otpad, ali i za biootpad. Revoltirana tim činom ,sve je fotografirala i objavila u jednoj grupi na Facebooku uz komentar: "Ovako se 'razdvaja' otpad u Zagrebu... 2 u 1 na kućnom pragu."

Tretman otpada

Iako Čistoća stalno apelira na građane da razdvajaju otpad, sve je ponovno završilo na istom mjestu. U zagrebačkom komunalnom poduzeću su ponovili apel, ali i okrivili građane, jer ih ne slušaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada građani u smeđi spremnik za biootpad odlože nepripadajući otpad onda to više nije biootpad, već miješani komunalni otpad koji se tako i tretira. Ovim putem još jednom pozivamo naše sugrađane na suradnju i odgovorno postupanje s biootpadom. Grad Zagreb, Zagrebački holding i Podružnica Čistoća upravo provode izobrazno - informativnu kampanju 'Stavi pravu stvar na pravo mjesto' kako bi educirali građane o pravilnom razvrstavanju otpada", poručili su RTL-u iz Čistoće.

Glasnogovornica zagrebačkog gradonačelnika pojasnila je da se različiti otpad i odvozi na različita mjesta. "Molimo građane da poslušaju naš apel i razdvajaju. Naravno, taj otpad se ne odvozi na isto mjesto. Biootpad se odvozi kod Zrinjevca", objasnila je Ivanka Milidrag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJUSPJEŠNIJI U DRŽAVI: /

Po odvajanju otpada, u Hrvatskoj je jedan grad prvi sa čak 66 posto!

Image
NAJUSPJEŠNIJI U DRŽAVI: /

Po odvajanju otpada, u Hrvatskoj je jedan grad prvi sa čak 66 posto!

Što ide u kantu za biootpad

Čistoća je još jednom iskoristila priliku da pojasni što ide u smeđe spremnike za biootpad. U njih, dakle, treba odlagati: kuhinjski otpad (ostaci i kora voća i povrća, ljuske jaja, talog od kave, vrećice od čaja, ostatci kruha, listovi salate, blitve, kelja...), vrtni ili zeleni otpad (uvelo cvijeće, granje, otpalo lišće, otkos trave i živice, zemlja iz lončanica, ostaci voća i povrća...) i male količine ostalog biootpada (kora drveta, kosa i dlaka, piljevina, papirnate maramice, borove iglice, male količine papira u koje su bili zamotani kuhinjski otpaci).

https://net.hr/video/direktova-skola-razvrstavanja-otpada-hrvati-sramotno-malo-razvrstavaju-svega-20-posto-otpada/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo