ZAGREPČANKA DOŽIVJELA ŠOK: / 'Gledam kroz prozor i odjednom čujem prasak, mladić je propao kroz strop u moj stan'

Image
Foto: Ilustracija/Shutterstock

'Tresla sam se od jada dok je on sa sebe tresao prašinu i tugaljivo govorio da si je poderao košulju'

21.4.2020.
10:13
Ilustracija/Shutterstock
VOYO logo

Prošlo je manje od mjesec dana kada je niz potresa pogodio Zagreb što je ostavilo posljedice na brojne građane. Mnogi su bili u šoku, osobito oni čije su zgrade i kuće stradale. No, i nakon potresa šokovi ne prestaju, a to najbolje zna Anđa Vujčić Zubak iz Zagreba koja živi u novouređenoj zgradi u Petrovoj ulici. Inače, zgrada je dobila žutu naljepnicu.

Naime, ženi je kroz strop u 10 sati ujutro propao mladić koji je rekao da je iz Gradsko stambeno-komunalnog redarstva, piše Jutarnji list. On je došao pogledati kakvo je stanje u stanu iznad Anđinog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBNOVA ZAGREBA TRAJAT ĆE DESETLJEĆIMA: /

Popravak i restauriranje 'hrvatskog Panteona' stajat će više od popravka katedrale

Image
OBNOVA ZAGREBA TRAJAT ĆE DESETLJEĆIMA: /

Popravak i restauriranje 'hrvatskog Panteona' stajat će više od popravka katedrale

Propao je kroz strop i pao na komodu

"Gledala sam kroz prozor u dvorište. Najednom sam čula iza mojih leđa prasak. Prvo sam mislila da je potres, a kad ono čovjek koji se taman jedva pridiže s poda. Polomio mi je komodu, rasjekao si je u padu ruku. Počela sam drhtati i plakati od užasa. Tresla sam se od jada dok je on sa sebe tresao prašinu i tugaljivo govorio da si je poderao košulju. Kad je ubrzo pritekao susjed u pomoć te pitao dečka kako je, mladić koji je pao u moj stan rekao je: 'Ja sam dobro, ali susjeda nije dobro", ispričala je Anđa Vujčić Zubak za Jutarnji list.

Image

S obzirom na okolnosti i moguće ozljede mladića, žena je pozvala policiju. Što se dogodilo u stanu iznad Anđinog? "Potonula" je smočnica 10 centimetara pa je mladić došao pogledati u čemu je problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa stropa joj prijeti veliki komad betona za koji su joj rekli da teži 200 kilograma

"To ulegnuće se iz moga stana vidjelo nije. Strop mi je bio ravan i neoštećen. A čovjek kad je došao k susjedu, valjda je po tom dijelu cupkao i začas se našao u mome stanu. Trebao ga je susjed možda dodatno upozoriti na opasnost. Dobro da se nije polomio. Sad gledam u plafon jer stan je mali. Ima 27 metara četvornih i još sa stropa prijeti veliki komad betona za koji su mi rekli da teži 200 kilograma valjda. Totalno sam razdrmana od svega. Nakon potresa spavam u trenirci, a tjedan prije potresa sam se vratila iz Austrije tako da sam potres dočekala u samoizolaciji", ispričala je Zagrepčanka Jutarnjem listu.

Anđa je prije dvije godine uredila stan, dok susjed iznad, priča ona, nikada nije renovirao stan. Mladića koji je pao zamolila je da joj popravi utičnicu jer joj je iščupao kabele prilikom pada. Molbu joj je ispunio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo