UŽAS U METROPOLI / Zagrepčanin (55) pijan skinuo pečat s vrata, ušao u stan i zaspao. Pored njega ležao mrtvac

Image
Foto: Profimedia/Ilustracija

Muškarac (55) ranije je osuđivan zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prevare za što je izdržavao jednogodišnju kaznu, a također je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata

11.12.2023.
15:22
Profimedia/Ilustracija
VOYO logo

Zagrebački Općinski kazneni sud podigao je optužnicu protiv Zagrepčanina (55) koji je 2022. godine skinuo pečat MUP-a s vrata stana na Trešnjevci. U optužnici se navodi da je pečat stavljen zbog smrti vlasnika koji je preminuo dan ranije, najvjerojatnije zbog korone, piše Index.hr.

Za muškarca se zbog kaznenog djela protiv javnog reda traži uvjetna kazna od pet mjeseci zatvora i plaćanje troškova suđenja od oko 40 eura. Ranije je osuđivan zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prevare za što je izdržavao jednogodišnju kaznu, a također je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je da je nakon noćne smjene u domu za starije gdje je radio kao njegovatelj, otišao na piće s prijateljima. "Cijeli dan proveo je po kafićima na Trešnjevci i kod Cibone. U sporni stan je došao navečer, gurnuo je ključ u bravu, a koji mu je prethodno dao pokojni vlasnik stana dok je još bio živ jer ga je redovito obilazio, a i skupa su stanovali dvije godine. S obzirom na to da je bio pijan toga dana, nije ni znao gdje je ni kako je došao na navedenu adresu. Nije vidio natpis 'Stop!Policija', ali osjetio je špagicu, međutim nije se na nju obazirao, ušao je u stan i legao", navodi se u policiji.

Image
pronašli ga ronioci /

Tužan kraj potrage: Pronađeno tijelo nestalog ribara (29) kod Paškog mosta

Image
pronašli ga ronioci /

Tužan kraj potrage: Pronađeno tijelo nestalog ribara (29) kod Paškog mosta

Susjeda je vidjela da na vratima nema pečata pa je pozvala policiju koja kao razlog intervencije navodi smrt vlasnika. Policajci su ulaskom u stan zatekli Zagrepčanina i preminulog vlasnik kako leži u beživotnom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: HGSS našao tijelo muškarca kraj pruge. 'Skrilo ga je trnje, vegetacija. Obitelj kaže da je bio nestabilan'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo