azil upozorava / Zagrepčani sve više prijavljuju da su vidjeli poskoka, a pred njima smukulja. 'Uvjereni su da je pred njima rogata otrovnica'

Image
Foto: Azil Dumovec

Poskok, uz izlomljemnu prugu na leđima, se lako prepoznaje i po trokutastoj plosnatoj glavi, okomitoj zjenici i roščiću na vrhu njuške

6.7.2023.
9:08
Azil Dumovec
VOYO logo

Azil Dumovec jučer je imao intervenciju o Dubravi. Nazvala ih je zabrinuta građanka koja je mislila da joj je u dvorištu poskok.

Ispostavilo se da je riječ o smukulji, neotrovnoj zmiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebook stranici Azila Dumovec poručuju građanima: "Nije svaka zmija poskok! Pokušavamo to reći većini sugrađana koji nas zovu uvjereni da je baš pred njima rogata otrovnica."

Image
Foto: Azil Dumovec
Image
Foto: Azil Dumovec

Neotrovna zmija

Dodaju da ponekad uspiju smiriti ljude kada ugledaju zmiju. Potom im pomognu odrediti vrstu zmije, a bitno jel, govore iz azila, slušati upute. S druge strane, dogodi se i da građane, kako kažu iz Dumovca, strah od tih gmazova paralizira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zmiju koja se sunčala u dvorištu u Dubravi pustili na sigurno mjesto u prirodu.

Na objavu Azila neki su se od građana našalili: "Danas se ne možeš ni sunčat gdje hoćeš, a da te ne optuže da si otrovnica!" jedan je od komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Prvo su našli malog poskoka u Zagrebu, a onda je Marijan sreo i velikog: 'Imao je rog'. Je li među njima baby boom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo