Reportaža iz prazne metropole / Kozmetičari, frizeri i konobari na kolektivnom godišnjem, ceste puste, a parkinga do mile volje

Velik dio Zagreba preselio se na more. Među njima frizeri, konobari, kozmetičari, trgovci. Mnoge su radnje u glavnom gradu zatvorene, a tako će biti sve do Velike Gospe, kad će oni koji su zatvorili, ponovno otvoriti vrata.

8.8.2017.
22:40
VOYO logo

Velik dio Zagreba preselio se na more, a među njima su frizeri, konobari, kozmetičari i trgovci. Mnoge su radnje u glavnom gradu zatvorene, čak i neki kafići na Cvjetnom trgu. U milijunskom gradu odjednom nema prometne gužve, ali ima parkirališnih mjesta, i to u samom centru. Bez obzira na plus 40 ljeti se u Zagrebu lakše živi.

U Tratinskoj ulici tek rijetki rade pa smo tamo zatekli samo vlasnika obrta s pečatima i pločicama, koji kaže kako se  osjeća usamljeno i dodaje kako će i on uskoro na godišnji te kako planira i on zatvoriti na desetak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prazna je i Vlaška ulica, kao i tramvajske stanice. Pošta se gomila u zatvorenim trgovinama, krojačkim obrtima i frizerskim salonima.

Samo u jednom od prolaza u Vlaškoj su zatvorili internacionalni mini market i jedan caffe bar i salon ljepote, a oni koji rade, rade skraćeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda je većina zagrepčana otišla na more, ali neki zbog redovitih gostiju rade cijelo ljeto, pa tako neki frizerski saloni svoja vrata neće zatvoriti.

S godišnjeg se vratio zagrebački zlatar Ivan Petek, koji je postao slavan po obavijestima koje ostavlja mušterijama. Ove je godine je napisao da ne zna kaj napisati i da je prešel na more. Lani je iskreno priznao da mu je sve teže raditi, ali da će se uskoro vratiti i čekati da ga kupci izvuku iz minusa.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u centru Zagreba puno življe, na Cvjetnom trgu uspjeli smo pronaći čak dva zatvorena lokala. Riječ je o jednom pubu u kojem se kave neće moći ispijati punih deset dana i trgovini za uređenje doma koja je zatvorena gotovo tri tjedna. 

Zagrebačkim ulicamašeću uglavnom turisti, tvrdi jedan prodavač voća i povrća i kaže kako mu prodaja ide relativno dobro te dodaje kako mu pad mušterija za 30-ak posto nadoknađuju upravo turisti.

Olakšanje se osjeti i na najprometnijim zagrebačkim cestama. Zelenim valom vozi se brzo i bez zastoja, a parkirna mjesta uz Zrinjevac i Tomislavac pronalaze se bez živciranja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tako će biti sve do Velike Gospe. Već 16. kolovoza oni koji su zatvorili, ponovno će otvoriti vrata. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo