IMAJU DRUGU ULOGU / Zagrepčani na ulici zbog spalionice, a ministarstvo odgovara: 'Nismo nadležni za gradnju'

Image

Trenutno se provodi javna rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš u razdoblju, a govore da javnost i zainteresirana javnost može davati mišljenja, prijedloge i primjedbe na dokumentaciju.

18.2.2023.
14:15
VOYO logo

Nakon što se stotinjak Zagrepčana okupilo na Maksimiru i prosvjedovalo zbog spalionice infektivnog medicinskog otpada na Rebru oglasilo se i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

"Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja ne odobrava gradnju, već Uprava za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom u sklopu Ministarstva ocjenjuje utjecaj na okoliš pojedinog projekta kroz postupak procjene utjecaja na okoliš (PUO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Način provođenja postupka određen je na razini Europske unije Direktivom o procjeni učinaka određenih javnih i privatnih projekata na okoliš, a u Republici Hrvatskoj zakonski je reguliran Zakonom o zaštiti okoliša, Uredbom o procjeni utjecaja zahvata na okoliš i Uredbom o informiranju i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša. Temeljem odredaba Zakona, PUO se provodi u okviru pripreme namjeravanog zahvata, prije podnošenja zahtjeva za izdavanje lokacijske dozvole.

Image
pokrenuli i peticiju /

Građani prosvjedovali protiv spalionice na Rebru: 'Hoću zrak, neću prah'

Image
pokrenuli i peticiju /

Građani prosvjedovali protiv spalionice na Rebru: 'Hoću zrak, neću prah'

Na zahtjev Kliničkog bolničkog centra Zagreb Ministarstvo provodi postupak procjene utjecaja na okoliš za zahvat gospodarenja zaraznim medicinskim otpadom u okviru KBC Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno se provodi javna rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš u razdoblju od 30. prosinca 2022. – 20. veljače 2023., a cjelovita dokumentacija dostupna je na internetskim stranicama Ministarstva: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske - Procjena utjecaja zahvata na okoliš (PUO) (gov.hr) i službenim prostorijama Grada Zagreb, Trg Stjepana Radića 1.

Tijekom navedenog perioda javnost i zainteresirana javnost može davati mišljenja, prijedloge i primjedbe na navedenu dokumentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek po razmatranju svih pristiglih mišljenja, prijedloga i primjedaba javnosti, kao i mišljenja Savjetodavnog stručnog povjerenstva, Ministarstvo će donijeti odluku u navedenom postupku o čemu će javnost biti informirana sukladno propisima", kažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo