ZAGREB NA PRAGU NOVOG PROMETNOG KAOSA: / Kreću radovi na obilaznici, pripremite živce

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Gdje god to tehnologija dopušta, radovi će se izvoditi u 24-satnom režimu, poručuju iz HAC-a

10.9.2018.
13:03
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske autoceste (HAC) izvijestile su u ponedjeljak da su počeli pripremni radovi na sanaciji prijelaznih naprava na mostu Sava, na dionici čvora Kosnica i čvora Ivanja Reka na zagrebačkoj obilaznici, zbog čega su mogući zastoji i kolone.

"S obzirom na to da se radovi izvode na obilaznici grada Zagreba, gdje je svakodnevni promet vrlo gust, za očekivati je mogućnost stvaranja zastoja i kolona vozila u zoni gradilišta za vrijeme vršnog prometa, zbog čega molimo korisnike za razumijevanje i strpljenje", priopćio je HAC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanacija na mostu Sava

Zbog kvalitetnije organizacije prometa te povećanja sigurnosti korisnika prilikom izvođenja radova, prije početka sanacije proširit će se postojeći službeni prolazi prije i poslije mosta, u svrhu bolje protočnosti prometa za vrijeme radova.

Radovi na proširenju počet će danas i trajat će sedam dana. Tijekom tog razdoblja promet će se voditi kolnikom u smjeru Lipovca s po dvije sužene prometne trake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi na sanaciji prijelaznih naprava na mostu Sava započet će idućeg ponedjeljka, kada će za promet biti zatvoren kolnik u smjeru Lučkog dok će na drugom kolniku, u smjeru Lipovca, biti uspostavljena dvosmjerna regulacija prometa s po dvije sužene prometne trake za oba smjera kretanja.

Radovi mogući u kratkom razdoblju

Gdje god to tehnologija dopušta, radovi će se izvoditi u 24-satnom režimu. Predviđeno trajanje radova u svakom smjeru je 45 dana, uključujući i vikende.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAC napominje da je izvođenje radova i sanaciju objekata te pripadajuće infrastrukture moguće organizirati samo u relativno kratkom vremenskom razdoblju od dva mjeseca (kraj turističke sezone i početak zimskog održavanja).

S obzirom na to da je most Sava u eksploataciji gotovo 40 godina, svake godine treba sanirati određene dijelova kako bi se očuvala kvaliteta objekta i sigurnost prometa, ističe HAC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo još i da taman kad bi trebali završiti radovi na ovom dijelu obilaznice, trebali bi početi radovi na zapadnom dijelu obilaznice, onom prema Zaprešiću te bi trebali trajati sve do kraja listopada.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo