ZAGREPČANI BEZ GRIJANJA I TOPLE VODE / Pukla još jedna cijev, obitelj se prestrašila: 'Tri tjedna se pušilo. Kad su otkopali, vidjeli su da jako šišti...'

Pet zagrebačkih kvartova jučer je ostalo bez grijanja i tople vode, a danas je cijev ponovno puknula u naselju Prečko

1.1.2022.
10:04
VOYO logo

Zagreb se u petak ponovno probudio s novom puknutom cijevi, tek što je sanirano puknuće magistralnog vrelovoda koje je u četvrtak pet zagrebačkih kvartova; Gajnica, Malešnice, Španskog, Prečkog i Rudeša ostavilo bez grijanja i tople vode. Jutros je cijev ponovno puknula u naselju Prečko.

"Jučer bez grijanja, a sad nema tople vode“, kazala je za RTL Danas Ivka Dobrinić iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hjoooj. To je već šesti put, koliko ja znam, ove godine. Tak' da grozno. Sva sreća da smo energetski obnovili zgradu pa je ajde kol'ko tol'ko podnošljivo. Ali nema tople vode. Morate za sve grijati“, rekla je Ana iz Zagreba.

"Snalaze se ljudi. Samo ne znam kako se snađu ovi s malom djecom“, kazala je Ivka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POSTAJE TRAGIKOMIČNO /

Taman saniraju jednu, kad eto pukne druga: Stanari u Prečkom bit će još neko vrijeme bez grijanja i tople vode

Image
POSTAJE TRAGIKOMIČNO /

Taman saniraju jednu, kad eto pukne druga: Stanari u Prečkom bit će još neko vrijeme bez grijanja i tople vode

Iako su HEP-ovi djelatnici brzo intervenirali, obitelj čija je kuća tik do puknute cijevi prestrašila se.

"Već dva tjedna, tri se pušilo. Više nego inače. Bilo je i prošle godine, ali je ove godine previše curilo očito. Kad su otkopali vidjeli su da baš jako šišti, ne samo kapa. Bojali smo se da ne propadne cijela cesta kako je to bilo kod Hypa ili na Selskoj“, kazala je Iva Krajinović iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kanalizacijska mreža nije sanirana'

Razlog pucanja cijevi su starost istih, ali i korozija. "Kanalizacijska mreža nije baš riješena. Odnosno nije sanirana. I dosta tih oborinskih voda se slijeva u naš kanal koji zapravo služi kao neki drenažni kanal. Tako da je na tim mjestima naša mreža ugrožena. A onda dolazi do puknuća što zapravo obzirom na starost mreže dosta dobro izdrži“, rekao je za RTL Danas Jurica Brnas, rukovoditelj Službe za eksploataciju HEP-ova Pogona toplinske mreže.

Zagrepčani će ovu 2021. godinu svakako pamtiti po pucanju cijevi, a sve je počelo pucanjem vodovodnih koje su potopile Selsku. "Nisu obnavljali sustav. Netko tko je za to bio zadužen, nije odradio svoj posao“, kazao je Bojan Grbić iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo