POSKUPLJUJE PARKING / Zagrepčani bi uskoro mogli plaćati višu cijenu parkiranja, a spominje se i uvođenje pete zone

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Očekuje se poskupljenje u svim zonama, uvodi se peta zona, a parking bi se mogao naplaćivati do ponoći

5.4.2018.
8:36
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zagrepčani bi uskoro mogli plaćati veću cijenu parkiranja. Prema najavama, cijena parkirne karte u prvoj zoni u Zagrebu s novim poskupljenjem mogla bi iznositi 10 kuna, što je četiri kune više nego dosad.

Osim poskupljenja parkiranja u prvoj zoni digle bi se cijene i u ostalim zonama. Tako se navodi u dokumentu o povećanju cijena parkiranja u cijelom Zagrebu kojeg je, piše Jutarnji list, Zagrebački Holding prije nekoliko dana uputio Gradu Zagrebu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tom dokumentu cijena sata parkiranja u prvoj zoni sa dosadašnjih šest kuna porasla bi na 10 kuna, u drugoj s tri na pet kuna te u trećoj s 1.5 kune na dvije kune.

Osim javnih parkirališnih mjesta Holding predlaže povećanje cijena i u javnim garađama na području Zagreba. Predlaže se i ograničenje parkiranja unutar jedne zone te da se od 1. svibnja produži naplata parkiranja u prvoj zoni do ponoći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim se dokumentom predviđa otvaranje nove, pete zone u kojoj će se parkiranje naplaćivati jednu kunu po satu. Poskupljenjem cijena parkiranja nastoji se građane potaknuti da više koriste gradski prijevoz te da se napuni blagajna Zagrebačkog Holdinga. Prema prvim procjenama Zagrebparking bi mogao ovim povećanjem uprihoditi dodatnih 38,7 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo