Zagrebačko Trnje dobiva fontanu od 10 mil. kuna?

Milan Bandić naumio je u zagrebačkom Trnju na zelenoj površini u Ulici Hrvatske bratske zajednice izgraditi fontanu vrijednu 10 milijuna kuna.

16.10.2010.
13:59
VOYO logo

U vrijeme kad se drugi bore s recesijom i pronalaze načine da pokrpaju rupe u gradskim blagajnama, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, čini se, za rupe u proračunu ne haje puno. Štoviše, naumio je potrošiti 10 milijuna kuna kako bi u naselju Trnje, na zelenoj površini u Ulici Hrvatske bratske zajednice izgradio fontanu. No taj njegov, kako piše Novi list, prioritet, Vijeće gradske četvrti Trnje je odbilo.

"U vrijeme kad su pučke kuhinje sve punije, sve više ljudi ostaje bez posla, kad od malih komunalnih akcija nema ništa, niti će biti, Bandić bi gradio fontanu. To je potpuno suludo. Umjesto toga predložili smo obnovu Trnjanske ceste od Slavonske avenije do Trnjanskog nasipa", kaže vijećnik Pero Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Bandićevog "stolovanja" inače su iznikli brojni veliki projekti kao što je Arena ili uređene Bundeka, pa se stječe dojam da po takvim stvarima želi biti upamćen.

"Apsolutno nije vrijeme za tu investiciju i vjerujem da će je Gradska skupština sigurno odbiti. Ima tisuću drugih i važnijih stvari, no gradonačelnik nastavlja s velikim projektima ne bi li tako sebi podignuo spomenik, odnosno mauzolej. Te stvari koje on radi nisu nepotrebne, ali u uvjetima kada u Sesvetama trećina građana nema kanalizaciju, a 20 posto vodovod, smatram da treba biti vrlo oprezan s takvim projektima, posebno u vrijeme opće krize i gotovo prepolovljenih financija", prokomentirao je za Novi listJozo Radoš, predsjednik Skupštinskog Odbora za mjesnu samoupravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ističe kako se na ovom primjeru vidi neefikasnosti sadašnjeg modela mjesne samouprave, budući da mišljenje Vijeća o fontani za Bandića ne mora biti obvezujuće. Ukupno je za Trnje predviđeno nešto više od 24 milijuna kuna za radove u 2011. godini.

"No, malih komunalnih akcija ne ostvari se ni pola, i onda dođemo na to da bi ta fontana bila jedino što bi se napravilo u četvrti. A dobro znamo da su u starim dijelovima grada najveći problem ceste. No, to je manira hrvatskih gradonačelnika. Uresi se trg i posadi cvijeće, a 500 metara dalje imamo neasfaltirane ulice. Bandić nije jedini, ali je šampion u tome", zaključio je Radoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo