ZAGREBAČKI UČENICI NA MATURALCU IZ PAKLA: / 'Žohari po hodnicima, krvave plahte, nesnosan smrad... Vratili smo se s osipom i čirevima'

Image
Foto: Booking

Roditelji učenika tvrde da je zbog nehigijene u hotelu jedna učenica završila na hitnoj jedva izbjegavši sepsu, druga je dobila osip koji se pretvorio u čireve,

14.9.2018.
9:47
Booking
VOYO logo

Učenici trećih razreda Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba, njih više od stotinjak, dugo će pamititi nedavno maturalno putovanje u Grčkoj, ali ne po lijepome. O užasu koji su zatekli u hotelu Acharnis Kavallari, dvadesetak kilometara od Atene, najbolje svjedoče opisi u prigovorima koje su njihovi roditelji uputili organizatoru putovanja, putničkoj agenciji Alga Travel iz Zagreba.

Među ostalim, ističe se da je zbog loših higijenskih uvjeta u spomenutom hotelu jedna učenica nakon povratka s putovanja završila na hitnoj jedva izbjegavši sepsu, druga je dobila osip po cijelom tijelu koji se pretvorio u čireve, treća je "zaradila" gljivice po nogama, četvrta se vratila s ušima u kosi, a i ravnatelj škole Zlatko Stić potvrdio je da je po povratku s maturalca jedan profesor hospitaliziran zbog infekcije probavnog trakta, dok je jedna profesorica dobila osip po rukama, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'KAD JE AUTOBUS STIGAO, NISMO MOGLI VJEROVATI ŠTO VIDIMO': /

Kako se učenicima iz Osijeka odlazak na maturalac pretvorio u pakao

Image
'KAD JE AUTOBUS STIGAO, NISMO MOGLI VJEROVATI ŠTO VIDIMO': /

Kako se učenicima iz Osijeka odlazak na maturalac pretvorio u pakao

Uopće nisu trebali odsjesti u tom hotelu

“Posteljina je bila neoprana, imala je tragove krvi i neke neidentificirane mrlje. Četke za WC bile su nečiste, na pločicama tragovi ubijenih kukaca, a kade i tuš-kabine u nekim sobama bile su pune dlaka. Vodokotlići i tuševi u kabinama nisu radili, WC školjke nisu imale daske. Po sobama su hodali žohari i drugi kukci, hodnicima se širio nesnosan smrad. Bilo je očito da kuhinja dugo nije korištena. Osoblje hotela bilo je neuredno. Po hrani u blagovaonici šetale su muhe, a oko stolova mačke”, jedan je od opisa iz prigovora koji su roditelji, na temelju izjava svoje djece, ali i fotografija i videosnimki s mjesta događaja te medicinskom dokumentacijom, uputili agenciji Alga Travel.

Oni traže od spomenute agencije povrat novca - 3650 kuna po učeniku. Zanimljivo je da učenici uopće nisu trebali biti smješteni u tom hotelu jer je agencija nekoliko sati uoči polaska učenika na maturalno putovanje promijenila plan. Tako su zagrebački učenici umjesto u Achillion, hotel s tri zvjezdice u Ateni, bili smješteni u sada zloglasni Acharnis Kavallari koji nije udovoljavao niti jednom kriteriju koje je škola tražila putem natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U početku situacija nije izgledala toliko problematično, no tada je počelo s problemom smještaja i čudnom organizacijom prijevoza. Bilo mi je važno da se svi sretno vrate u Zagreb, a dalje se ovom situacijom treba poigrati pravni sustav", kazao je za Jutarnji list ravnatelj škole Zlatko Stić.

U agenciji kažu: Svi su nedostaci odmah otklonjeni

Nakon prigovora roditelja učenika te same škole, oglasila se i prozvana agencija Alga Travel ističući da će svi ponaosob dobiti odgovor u zakonskom roku. U toj agenciji tvrde da je netočno da nisu ispunili obvezu prema ugovoru o organiziranom putovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Agencija je ispunila sve stavke prema pozivnom natječaju koji je objavila škola, odgovaraju iz agencije Alga Travel te napominju da škola u pozivnom natječaju nije navela kategorizaciju hotela koje zahtijeva. Agencija im je ponudila hotel s trima zvjezdicama, a hotel Acharnis Kavallari kategorije 3 superior/4* zadovoljava sve kriterije. Ako je u bilo kojoj sobi bilo nedostataka, istog trena soba je promijenjena ili je u sobi uklonjen kvar", kazali su za Jutarnji list u agenciji dodajući da nisu upoznati s navodima roditelja o zdravstvenim posljedicama pojedinih profesora i učenika. Tvrde da je tek jedno dijete bilo s razrednikom na hitnoj u gradu Larisi i to stoga što se porezalo, a što nije imalo ikakve veze s hotelom.

"S obzirom na to da je Alga Travel prvi put nakon više od deset godina izabrana na natječaju koji je redovito dobivala samo jedna agencija, navodno povezana s ravnateljem škole, Alga Travel smatra da je ova akcija usmjerena na diskreditiranje i povredu profesionalnog ugleda kako bi se protupravno onemogućilo Algu Travel u daljnjem sudjelovanju u natječajima i nanijelo joj imovinsku štetu velikih razmjera", stoji u priopćenju te agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo