Zagrebački studenti kreću u bojkot prijevoza ZET-om

Zagrebački studenti bojkotirat će do daljnjega zagrebački javni prijevoz zbog poskupljenja.

2.3.2012.
9:21
VOYO logo

"Svjesni smo činjenice da financijska situacija nije bajna nigdje u svijetu pa tako ne očekujemo bajnu situaciju ni u gradu Zagrebu, ali dužni smo napomenuti kako nismo mi odgovorni za populističku politiku koja se vodila te za pogrešne poslovne odluke koje su velikim dijelom pridonijele sadašnjem stanju", ocijenio je Danko Relić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Veće cijene ZET-ova prijevoza novi su udar na studentsku populaciju nakon ukidanja besplatnog javnog prijevoza, zbog koje je prikupljeno i 20 tisuća studentskih potpisa. Studentski zbor prozvao je gradsku vlast i za nedostatak sluha kada su budući akademski građani u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nebrojeno puta upozoravali smo na udar na budžet studentske populacije, pogotovo onih koji nemaju prebivalište u gradu Zagrebu. Opetovano molili za sastanak sa gradskim vlastima na temu javnog gradskog prijevoza, dok su se gradske vlasti oglušile na njih", kazao je Relić, dodavši da očekuje da će bojkotom dovesti Holding i upravu grada za pregovarački stol.

ZET-ovci na putnike šalju oko 200 kontrolora

Inače, nakon što je ZET dobio zeleno svjetlo od gradonačelnika za poskupljenje cijena gradskog prijevoza, iz te su tvrtke potvrdili da na putnike šalju još više kontrolora kako bi stali na kraj sve većem broju švercera. Kako je za Danas.hr potvrdio Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a, broj od trenutačnih 140 kontrolora će se povećati. Iako nije želio precizirati točan broj, spominje se da bi oko još 60 ljudi moglo krenuti u kontrolorski posao, ali ZET neće zapošljavati nove ljude, nego će napraviti raspodjelu postojećih kadrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, gradonačelnik Bandić odobrio je poskupljenje cijene gradskog prijevoza, pa će srednjoškolci, studenti, umirovljenici i socijala mjesečnu kartu plaćati 120 kuna. Godišnja karta za iste skupine stajat će 1.200 kuna. Radnici će pokaz plaćati 360 kuna mjesečno. Cijena jednokratne karte izvan vozila koštat će 12, a u vozilu 15 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo