ZAGREBAČKI HDZ PODIJELJEN OKO PODRŠKE BANDIĆEVOM GUP-u: / 'Ovo je politička odluka, vidjet ćemo sve večeras...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić večeras će na sastaku gradskog HDZ-a otvoriti raspravu i glasanje o tome hoće li HDZ podržati prijedlog GUP-a u Gradskoj skupštini

5.2.2020.
16:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački HDZ, odnosno zastupnici te stranke u Gradskoj skupštini, trebali bi ostati pri odluci o Generalnom urbanističkom planu (GUP) iz srpnja te šest amandmana koje je Gradski odbor HDZ-a tada izglasao. To je, zasad neslužbeno, doznao N1 nakon sastanka u Vladi predsjednika stranke Andreja Plenkovića, šefa zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića i predsjednika Gradske skupštine Drage Prgometa, a na kojem su bili i ministri Tomo Medved i Davor Božinović te predsjednik Sabora Gordan Jandroković i šef zastupničkog Kluba HDZ-a Branko Bačić.

O tome će večeras raspravljati zagrebački HDZ-ovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MIKULIĆ O POTPORI BANDIĆEVOM GUP-U: /

'Ovo je politička odluka, tražim da HDZ večeras jasno donese stav'

Image
MIKULIĆ O POTPORI BANDIĆEVOM GUP-U: /

'Ovo je politička odluka, tražim da HDZ večeras jasno donese stav'

Mikulić: Moja je zadaća slušati volju većine

No, izvori N1 sa spomenutog sastanka daju oprečne informacije. Jedni tvrde da je većina na današnjem sastanku predlagala ovakvo rješenje s amandmanima, dok drugi kažu da su stavovi oko toga bili podijeljeni. Isti izvori kažu da će Mikulić na sastanku gradskog HDZ-a večeras otvoriti raspravu i glasanje o tom prijedlogu.

"Ovo je politička odluka. Večeras sam sazvao sjednicu Predsjedništva gradskog odbora HDZ-a i sjednicu gradskog odbora, i to je tijelo koje donosi odluke ovoga tipa. Večeras ćemo donijeti konačnu odluku", rekao je Mikulić dodavši da je njegova zadaća slušati volju većine u svojoj stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam u prilici postavljati ultimatum, ali kao predsjednik Skupštine i kao član HDZ-a tražim da HDZ vrlo jasno donese stav vezano uz GUP, da ga jednostavno više ne pimplamo jer to nije korektno ni prema građanima, stranci i koalicijskom partneru", kazao je predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo