ZAGREBAČKA ŽUPANIJA DIJELI BESPOVRATNE POTPORE: / Mali poduzetnici koji su stali zbog koronakrize mogu dobiti do 24.000 kuna

Image
Foto: Ilustracija: Marko Prpić/PIXSELL

Na javni poziv je stiglo oko 700 prijava, a 182 mala poduzetnika u Zagrebačkoj županiji dobila su ukupno 1.204.500 kuna

22.7.2020.
9:53
Ilustracija: Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačka županija kreće s isplatom bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za male poduzetnike čiji je rad obustavljen zbog panedemije koronavirusa, a riječ je o iznosima od 3.000 do 24.000 kuna. Na javni poziv koji je bio otvoren od 4. lipnja do 6. srpnja stiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500,00 kuna odobrena je za 182 subjekata, izvijestili su iz Zagrebačke županije. Potpore su odobrene u iznosima od 3.000 do 24.000 kuna po subjektu, a novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna, stoji u priopćenju.

Zagrebačka županija je za javni poziv osigurala 13 milijuna kuna, a njime je omogućena prijava za dodjelu bespovratnih sredstava mikro subjektima malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) koji imaju sjedište i koji posluju na području Zagrebačke županije, imaju najmanje jednog zaposlenog (uključujući vlasnika/cu obrta) te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom i čije je poslovanje bilo obustavljeno odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite od 19. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bespovratne potpore se dodjeljuju za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing (financijski) obveza za nabavljenu opremu, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo