ZAGREBAČKA TAKSI-BOJIŠNICA: / U četiri dana napadnuto osam vozača Ubera

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

U protekla četiri dana u Zagrebu je napadnuto najmanje osam vozača Ubera.

7.2.2016.
21:44
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Kako su za N1 televiziju rekli vozači Ubera, napadaju ih drugi zagrebački taksisti. Napadi se obično svode na verbalne prijetnje, no zabilježeni su i slučajevi razbijanja vjetrobranskih stakala.

'Okruže vozilo i ne daju vozaču da krene'

U drugim slučajevima, taksistima koji se osjećaju ugroženima dolaskom Ubera na tržište taksi-usluga u Zagrebu dovoljno je skinuti Uberovu aplikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada vide na kojoj se adresi vozač Ubera točno nalazi, skupe se oko njega i počinju prijetiti", opisuje uobičajeni 'scenarij' napada Damir Malora, jedan od vozača Ubera.

Većina takvih incidenata u Zagrebu zbiva se u večernjim i noćnim satima na najfekventnijim lokacijama poput Glavnog kolodvora ili Gajeve i Tesline ulice u središtu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za nas je neprihvatljiva bilo kakva situacija u kojoj postoji prijetnja vozačevoj sigurnosti. Policija istražuje spomenute incidente i s njima ćemo tijekom istrage u potpunosti surađivati. Već smo u kontaktu s vozačima partnerima kako bismo im ponudili našu punu potporu i namjeravamo surađivati sa svim relevantnim institucijama'', stoji u priopćenju Ubera.

Image
ZAGREB VOLI UBER: /

Popularni servis u dva tjedna privukao 8000 novih korisnika

Image
ZAGREB VOLI UBER: /

Popularni servis u dva tjedna privukao 8000 novih korisnika

Radio Taxi diže tužbu protiv Ubera

Vozači drugih taksi-službi u gradu, napose oni iz Radio-Taxija nevoljko govore o incidentima, no zajednički im je negativan stav prema novopridošloj konkurenciji na kakvu nisu navikli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz udruženja Radio Taxi doznaje se da pripremaju čak i tužbu protiv Ubera tražeći od institucija da reagiraju i odrade posao.

Ono što je zajedničko svim suprotstavljenim stranama u ovom slučaju jest da se slažu kako su zakonske rupe uzrok svih problema, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo