ZAGREBAČKA ČISTOĆA UPOZORILA: / 'Širi se fake news o odvozu biotpada! I dalje ga odlažite u smeđe vrećice'

Image

Čistoća ponovo upozorava da se biootpad ne smije odlagati zajedno s miješanim komunalnim otpadom jer je takav otpad neprihvatljiv za daljnju biološku obradu

16.10.2020.
13:31
VOYO logo

Iz Zagrebačkog holdinga u petak su poručili građanima da biootpad i dalje trebaju odlagati u za to predviđene smeđe spremnike, a ne u crne u koje se odlaže miješani komunalni otpad.

Iz Zagrebačkog holdinga upozorili su građane da se društvenim mrežama širi lažna obavijest o načinu odvoza biootpada i o njegovom navodnom odlaganju u spremnike za miješani komunalni otpad crne boje, što je neispravno. Riječ je o klasičnom primjeru "fake newsa" pa molimo građane da ignoriraju tu poruku, kažu u Holdingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća nije prestala odvoziti biootpad koji građani odvajaju na kućnom pragu. Ova usluga se normalno obavlja i u buduće će se obavljati neometano", kaže se u priopćenju.

Čistoća ponovo upozorava da se biootpad ne smije odlagati zajedno s miješanim komunalnim otpadom jer je takav otpad neprihvatljiv za daljnju biološku obradu. Molimo građane da biootpad i dalje odlažu u smeđe spremnike, poručuju iz Holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo