NAGLA PROMJENA / Zagreb zahvatilo nevrijeme: U nekim dijelovima grada padala tuča i puhao jak vjetar

Glavnina oborina pasti će tijekom iduće noći i jutra

23.3.2024.
21:55
VOYO logo

Nakon izražene južine i topline, danju iznad 20 °C na kopnu, večeras jedna jaka i brza promjena vremena. Stiže hladna fronta s kojom će naglo pasti temperatura, krenuti kiša, u planinama ubrzo prelaziti u snijeg, a oko sjevernog Jadrana su mogući neverini pa i tuča. Taj frontalni sustav sutra već u drugom dijelu dana napušta naše krajeve.

Zagreb je zahvatilo jako nevrijeme s kišom i tučom. U pojedinim djelovima grada, padala je sitna tuča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Glavnina oborina pasti će tijekom iduće noći i jutra. Oko sjevernog Jadrana moguć neverin i tuča, zatim slično, ali nešto manjeg intenziteta na srednjem dijelu. U planinama malo snijega, a koje pahulje pomiješane s kišom može prolazno biti i u nižim predjelima unutrašnjosti. Već ujutro, a osobito tijekom prijepodneva kiša sve rjeđa i slabija. Počet će se na zapadu smanjivati i naoblaka, prvenstveno uz prolazno jaku buru pod Velebitom. U početku najmanje kiše na jugu, gdje će još biti umjerenog do jakog juga.

Sredinom dana i poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomično razvedravanje, ali navečer opet uz prolazno više oblaka može pasti poneki kraći pljusak, uglavnom oko Podravine, kasnije možda i na širem karlovačkom području. Temperatura osjetno niža od današnje, bit će to oko 12 ili 13 °C, što je i primjereno za ovo doba godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestabilno u Dalmaciji

Na istoku još u početku oko Podunavlja koja kap kiše, zatim uglavnom suho i djelomice sunčano. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren južni i jugoistočni, a temperatura, zanimljivo, dvostruko niža od današnje, bit će oko 11 °C.

U Dalmaciji još uvijek nestabilno pa su mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom južine od Splita, a razvedravati će se krajem dana. Jugo slabi i okreće na umjeren do pojačan većinom sjeverozapadni vjetar. Temperatura slična ili malo niža, od 14 °C u zaleđu do 18 °C na obali i otocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano, prolazno nešto više oblaka krajem dana i navečer na širem riječkom području i u gorju, ali rijetko uz kakav kraći pljusak. Bura će oslabjeti, a na otvorenome moru sjeverozapadnjak. Temperatura uz obalu slična između 14 i 16 °C, u gorju osjetno hladnije, od 5 do 10 °C.

NOVI TJEDAN NA KOPNU

U unutrašnjosti u ponedjeljak znatno sunčanije, danju opet i ugodnije, ali treba računati na prva dva prilično hladna jutra pa i mraz. Od utorka opet južina, sve toplije, osobito od srijede, ali i promjenjivije. No, kiše će biti u manjim količinama u gorju, uglavnom u srijedu češće i drugdje kada može i zagrmjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVI TJEDAN NA MORU

Na Jadranu dosta sunca pa i vedrine u ponedjeljak, no malo svježije, osobito ujutro. Zatim opet oblačnija, kišovitija i vjetrovitija sredina tjedna, moguće lokalno i grmljavinsko nevrijeme. Prestanak oborina tijekom četvrtka, a pred vikend bez oborina. No, čini se da će i sam blagdanski vikend proteći uz iznadprosječno toplo i uglavnom suho vrijeme.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo