Vlasnica stana isključila struju i baca djecu na ulicu

U centru Zagreba, na adresi Savska 139, smrzava se romska obitelj Muratović, otac, majka, desetero djece, unuka, snaha i njezin otac.

26.11.2013.
7:43
VOYO logo

Stan se nalazi u jednako derutnoj zgradi i teško se može reći da pruža uvjete za normalan život. Odnedavno su ti uvjeti još gori jer je vlasnica odjavila struju. Obitelj Muratović sad se nema na što grijati. Iz stana se, kažu, nemaju kamo iseliti, piše Novi list.

Nalaze se na 60. mjestu liste za socijalne stanove u zagrebačkom naselju Sopnica-Jelkovec i dok taj stan ne dobiju, tvrde, osuđeni su boraviti u Savskoj, bez struje i grijanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnici stana dali su im ponudu: potpišite da ćete se iseliti do određenog datuma pa ćemo priključiti električnu energiju. Muratovići su odgovorili da potpisati ne smiju, jer ako ne dobiju gradski stan prije isteka roka – završit će na ulici.

Račune plaćaju, ali struje nemaju

U stanu su, tvrde, 11 godina, a vlasnica se, kažu, pojavila prije tri godine. Obitelj je plaćala račune za struju. HEP-u su, tvrde, preplatili tri tisuće kuna struje, ali na zahtjev vlasnice nekretnine – isključeni su iz mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bračni par Muratović, inače, radno je nesposoban. Žive od socijalne pomoći i dječjeg doplatka, te dobivaju 4.100 kuna mjesečno. Kad podijelite ovaj iznos na sve ukućane, dobijete oko 13 kuna dnevno po osobi, čime se obitelj vrlo teško prehranjuje.

Cijeli članak možete pogledati http://www.novilist.hr/Vijesti/Zagreb/Vlasnica-stana-iskljucila-struju-i-baca-djecu-na-ulicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo