U Areni i Sheratonu / Zagreb se sprema za Kongres EPP-a: Hrvatska metropola bit će pod opsadom europskih političkih faca

Kongres će okupiti više od 2000 sudionika iz 40 zemalja

19.11.2019.
7:10
VOYO logo

Zagreb je ovoga tjedna domaćin Kongresa Europske pučke stranke u sklopu kojeg u Hrvatsku dolaze mnogi europski šefovi država, ali i predsjednici brojnih europskih institucija.

Najbrojnija europska politička organizacija u Zagrebu će izabrati novo vodstvo, a ceremonija će trajati tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje najmoćnije žene Europe ovoga su tjedna zajedno u Zagrebu. Uz njih i brojni drugi premijeri i predsjednici.

U zagrebačkoj Areni već traju intenzivne tehničke pripreme za Kongres Europske pučke stranke. Neki procjenjuju da će to biti najveći politički događaj u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina. EPP okuplja 84 političke stranke iz 43 države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kongres će okupiti više od 2000 sudionika iz 40 zemalja. Skup će pratiti čak 500 predstavnika medija, a predsjednik Vlade će u dva dana održati čak 20 bilateralnih sastanaka.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj događaj nadilazi samo jednu stranku jer se radi o Kongresu najveće europske političke obitelji koja je na prošlim izborima u svibnju dobila više od 40 milijuna glasova europljana", rekao je Karlo Ressler (HDZ), zastupnik u Europskom parlamentu

Uz Merkel tu će biti i mađarski premijer Orban, irski Vardakar, bugarski predsjednik Borisov, bivši i vjerojatni budući kancelar Austrije Kurz te predsjednica Europske komisije ali i predsjednik europskog vijeća u odlasku Donald Tusk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer će u Vladi danas održati 13 bilateralnih satanaka a još 7 u Areni. Ovdje će između ostalih razgovarati s Angelom Merkel, Ursulom von der Leyen i Donaldom Tuskom. A dvorana Hrvatskog Sabora ipak neće biti iznajmljena za sastanak predsjedništva EPP-a. Za tu svrhu poslužit će dvorana hotela Sheraton"

Sudionici Kongresa srijedu će završiti svečanom večerom koja će im biti servirana u Muzeju suvremene umjetnosti.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo