Putnici prate gdje su kontrolori ZET-a i dojavljuju na internet

17.11.2012.
8:48
VOYO logo

"Stanica Horvati, smjer grada, (tramvaj); Troje u 14 prema Novom ZG, sad su kod Zagrepčanke, jako bezobrazni, izbacili troje van; Dvije kontrolorke na Savskoj kod Cibone...", poruke su to kojima Zagrepčani posljednjih tjedana upozoravaju sugrađane na kontrolore ZET-a u Facebook grupi "Uhvati ZET-ovca", koja trenutačno ima oko 7.300 članova.

Aplikacija za 'pametne' telefone

Tajnovitim administratorima grupe plan je napraviti aplikaciju za "pametne" telefone kako bi se u realnom vremenu pravodobno moglo upozoriti ili provjeriti na kojoj liniji kontrolori ZET-a upravo "operiraju". Aplikacija je tek u povojima, no pod sloganom grupe "Pokušajmo zajedno, bit će lakše", do punog razvoja mobilnog "pomagala za švercanje" koristit će dojave, pišeVečernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je samo jedna u nizu akcija protiv plaćanja javnog prijevoza u Zagrebu koje su pokrenute nakon podizanja ZET-ovih cijena za više od 40 posto.

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić kaže da svatko ima pravo na mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo nikog osuditi ni podržati u takvim aktivnostima, svi imaju pravo na izražavanje mišljenja. Švercanja je uvijek bilo i uvijek će ga biti, a mi moramo svojom poslovnom politikom utjecati na njegovo smanjenje. Na nama nije da primjenjujemo represiju već da osvijestimo građane da treba mijenjati prometne navike i da uslugu treba platiti", kaže Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo