Zagrepčani objasnili fenomen ispijanja kave

"Zagreb je velik grad i stalno se netko s nekim susreće. Nisu terase kafića pune jer smo neradnici, nego upravo suprotno.

13.4.2013.
17:02
VOYO logo

"Radi li ovdje itko? Vidim da svi sjede i ispijaju kavu?", pitao je Bandića prije nekoliko dana berlinski gradonačelnik Klaus Wowereit za službenog posjeta Zagrebu. Bila je to glavna tema razgovora u petak među građanima – na kavi. Mišljenja su podijeljena. Neki smatraju kako je Nijemac dobro primijetio "neradničku" naciju, a drugima takav komentar smeta.

Poslovni sastanci

"Pa, pametan čovjek. Vidi da smo neradnici. Problem je u tome što mi ne vidimo sebe. Kriza je, nema se novca... umjesto prosvjeda 'Stop ćirilici', treba uzvikivati 'Stop gladi', ali ne, svi sjede, piju kavu i ne zanima ih ništa", kaže za Večernji list komentirala je 55-godišnja dizajnerica interijera Rumica Baranović te dodala kako dugo ne može pronaći osobu koja bi za pet tisuća kuna kod nje radila kao domaćica. "Cijeli sam Dolac i centar oblijepila oglasima i ništa. Uz toliko nezaposlenih, to mi nije jasno", Baranović. Njezin suprug Željko ima drukčije mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagreb je velik grad i stalno se netko s nekim susreće. Nisu terase kafića pune jer smo neradnici, nego upravo suprotno. Mnogi se ljudi poslovno sastaju na kavi, što mogu potvrditi na vlastitu primjeru. Većinu poslovnih sastanaka dogovaram u gradu na kavi jer je lagodnija atmosfera za sklapanje poslova", kazao je odvjetnik Baranović.

Pauza za kavu

Marketinška menadžerica Karla Andrić odlučila je olusatnu pauzu na poslu iskoristiti za kavu na osunčanom Cvjetnom trgu jer joj je blizu radnog mjesta. "Svaki put kad dođem u centar grada pomislim: 'Pa, ovdje nitko ne radi', jer su u svako doba dana kafići prepuni. Dođem na kavu jednom u dva tjedna", kazala je 26-godišnja Karla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pauzu na poslu za kavu iskoristila je i grupa prijatelja koja je uza šalicu omiljenog crnog napitka komentirala upravo izjavu berlinskog gradonačelnika. "Nije uopće čudno to što je rekao. Ispijanje kave je hrvatski običaj. To su isto nedavno komentirali neki ruski poduzetnici", kazao je 31-godišnji poduzetnik Ivan Frleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo