ZAGREB JEDAN OD NAJBOLJIH AERODROMA U EUROPI: / 'Franjo Tuđman' je i u pandemiji dobio pozitivne kritike putnika

Image

Zagrebačka zračna luka Franjo Tuđman po treći je puta dobila priznanje za najbolju europsku zračnu luku od dva do pet milijuna putnika prema njihovim ocjenama

1.3.2021.
11:02
VOYO logo

Zagrebačka zračna luka Franjo Tuđman prema istraživanju zadovoljstva putnika treću godinu za redom je proglašena najboljom zračnom lukom u Europi u 2020. među onima od dva do pet milijuna putnika godišnje, izvijestili su u ponedjeljak iz tvrtke-koncesionara Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ).

Riječ je o redovitom istraživanju o zadovoljstvu putnika uslugama na zračnim lukama ACI/ASQ (Airports Council International/Airport Service Quality), u kojemu su putnici dali visoke ocjene zagrebačkoj zračnoj luci, i to, kako kažu iz MZLZ-a, “usprkos izazovnim vremenima koja se reflektiraju u značajnom smanjenju broja putnika i operacija u zračnom prometu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatna vrijednost u teškim okolnostima

To priznanje dolazi kao rezultat istraživanja kvalitete usluga zračne luke provedenih u 2020., koja će ostati zabilježena kao najteža i najzahtjevnija godina u povijesti zrakoplovstva. Rezultate istraživanja o zadovoljstvu putnika ACI je objavio u ponedjeljak, 1. ožujka, u svom sjedištu u Montrealu u Kanadi. Osim što je tri puta po tom istraživanju proglašena najboljom zračnom lukom u Europi od dva do pet milijuna putnika (2018., 2019. i 2020.), brzo nakon otvaranja, u 2017., zagrebačka zračna luka dobila je i priznanje za najveće unapređenje u Europi.

“Uz probleme vezane uz pandemiju covida-19, s kojima su se nosile sve zračne luke diljem svijeta, zagrebačka zračna luka bila je suočena i sa kriznim postupanjima vezanim uz potrese koji su u 2020. pogodili Zagreb i područje Banovine. Stoga s punim pravom možemo smatrati da ovo priznanje za 2020. ima dodatnu vrijednost koja se očituje u osobitoj i povećanoj odgovornosti prema radnim obvezama svih radnika i pružatelja usluga u zračnoj luci u novim i nenadanim okolnostima”, ističu iz MZLZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Treću godinu zaredom proglašeni smo najboljom zračnom lukom u Europi, u grupi luka od dva do pet milijuna putnika, i osobito smo sretni što su prepoznati i naši značajni napori kako bismo i u ovim zahtjevnim okolnostima osigurali najbolju moguću uslugu, prije svega vodeći računa o zaštiti zdravlja i sigurnosti naših putnika, radnika, poslovnih partnera i korisnika naših usluga”, izjavio je predsjednik Uprave MZLZ-a Huseyin Bahadir Bedi.

Image
ZRAČNA LUKA ZAGREB IDE U NOVA ZADUŽENJA: /

'Sve mjere, potpore, uštede i napori koje smo poduzeli neće nadoknaditi pad prihoda'

Image
ZRAČNA LUKA ZAGREB IDE U NOVA ZADUŽENJA: /

'Sve mjere, potpore, uštede i napori koje smo poduzeli neće nadoknaditi pad prihoda'

Uskoro ljetni red letenja

Najavljuje skori početak ljetnog reda letenja te se nada postupnom oporavku prometa i nastavku uobičajenih poslovnih aktivnosti. Iz MZLZ-a napominju da je The Airport Service Quality (ASQ) vodeći svjetski program ocjenjivanja stupnja zadovoljstva putnika uslugama zračnih luka kada se govori o usporedbi najboljih praksi industrije koju predstavlja tzv. benchmarking mjerenjem zadovoljstva putnika kroz 37 ključnih pokazatelja uspješnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program na terenu tijekom cijele godine provode certificirani ASQ agenti, intervjuirajući putnike u zračnim lukama putem jedinstvenog ACI/ASQ upitnik, pri čemu je u drugom kvartalu 2020. anketirano nešto manje putnika, dok je u prvom, trećem i četvrtom kvartalu anketiran isti broj putnika kao i 2019. godine.

ACI (Airport Council International) nije mijenjao kategorizaciju aerodroma po broju putnika, bez obzira što je u svim zračnim lukama u 2020. zabilježeno značajno smanjenje broja putnika, uzrokovano pandemijom. Tijekom 2021. ovaj program će omogućiti dodatni uvid u specifičnosti vezane uz uspješnost provođenja mjera zaštite od pandemije, kako bi na zagrebačkoj zračnoj luci mogli dodatno unaprijediti poslovne procese i djelovanje, zaključuju iz MZLZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo