SPREMNI ZA TURISTIČKU SEZONU / Zagreb i Split gostima će kao posebnu atrakciju ponuditi hrvatske građevinske radove

Gradska uprava je ove godine turistima u Zagrebu odlučila ponuditi nešto sasvim novo - čuvene hrvatske građevinske radove, kojima se može pohvaliti i Split

16.5.2016.
22:53
VOYO logo

I predsjednica i britanska kraljevska obitelj još su mogli uspinjačom, ali brojni turisti danas ostali su razočarani.

Svi koji idu na Gornji grad i s njega, pješačit će do završetka radova 11. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isprike svima onima koji će imati eventualnih poteškoća zbog neprometovanja. Nije se moglo radnje, jer svim radovima prethode i postupci koje je potrebno zadovoljiti", rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Pa tako nakon spuštanja po stubama, opet turiste dočeka teška mašinerija u Radićevoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan da su mu dva glavna turistička koridora s Donjeg na Gornji grad blokirana, gradonačelnik podmeće leđa prijetnjom.

"Ukoliko ne budu to osigurali, zamjenik direktora, direktorica ZET-a i glasnogovornik će zajedno samnom nositi turiste na Gornji grad iz Tomićeve ulice uz drvene štenge. Znači ili će nositi samnom na ramenima ili će organizirati minibuse da ljude voze, prema tome, naći ćemo mi rješenje", rekao je Bandić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemaju se što iznenaditi turisti jer sve koji stižu vlakom do Zagreba ionako već u startu dočeka ogromno gradilište na Tomislavcu gdje se obnavlja fontana. 

Zagrebački ljetni radovi nekima su neugodnost, a drugima razlog za pobunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, stanare u Šestinskom dolu prošli tjedan iznenadila je gradnja mobilnog reciklažnog dvorišta - u njihovom dvorištu. Pa su gradu pozvali inspekciju ministarstva.

"Danas je bio inspektor, ali rekao je da nemaju dozvolu za pokretanje radova", rekao je Davor Ćubrilović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Čistoće smo dobili odgovor da je sve u skladu s propisima i da se radovi nastavljaju, no do zaključenja ove priče iz Ministarstva graditeljstva nije stiglo obrazloženje obustave radova. Svejedno, s dozvolom, bez dozvole, građevinski radovi po zagrebačkim ulicama već tradicionalno su dio ljetne ponude. 

No nije Zagreb jedini - i Split ima radova s kojima će se moći pohvaliti gostima u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim tisuće godina starih arheoloških nalazišta o kojima im u Splitu mogu samo pričati jer su ih uspješno pokrili asfaltom za taksi stajalište, gostima nude i gradilište Turističke palače. Gradska vlast nije ni sekunde dvojila da će svi radovi biti gotovi do Sv. Duje, no to nije ni blizu točno.

Onda su još optužili konzervatore kako usporavaju radove čeprkajući po arheološkim nalazištima. Gradilište se nalazi na putu između Gradske luke i ulaza u Dioklecijanovu palaču pa turisti moraju bristai prašinu iz očiju kako bi uživali u ljepotama Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po svemu sudeći, radovi na Turističkoj palači neće biti gotovi ni do kraja ove turističke sezone. 

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo