Najveći hrvatski festival dizajna / Zagreb Design Week: Lusteri od mahovine, zlatne pancerice, vrećica od morskih algi

Osim neobičnog nakita na četiri tisuće metara četvornih svoje mjesto su pronašli namještaji domaćih dizajnera.

11.5.2019.
19:19
VOYO logo

Šesti Design Week spaja nespojivo. Sunčane i dioptrijske naočale u ulozi nakita poput narukvica, lančića i naušnica. 

Od namještaja do vrećice napravljene od morskih algi

Osim neobičnog nakita na četiri tisuće metara četvornih svoje mjesto su pronašli i neobični lusteri od mahovine, zlatne pancerice i kaciga te brojni namještaj domaćih dizajnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriju najinovativnije i najkreativnijih spada  vrećica napravljena od morskih algi.  Organizator Daniel Tomičić pojasnio je da se zaravo radi o ambalaži za hranu  koja ima termička svojstva, a termička svojstva su omogućena pomoću morske trave koju inače bacamo.

Iz Poljske su na sajam stigle desetljećima stare čizme i bicikl. "Ovo je izložba koja govori o povijesti poljskog dizajna. O najkreativnijim stvarima koje se napravljene u Poljskoj tijekom sto godina. Ovdje vidimo bicikl jako popularan tijekom 70-ih godina i vazu koja je također proizvedena u Poljskoj, istaknula je izlagačica Malgorzata Miškowiec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali dom

Na sajmu je zaživio i mali dom - montažna kućica, projekt koje je prošle godine odnio glavnu nagradu. "Ja volim reći da je to ustvari mjesto svjesne izolacije od urbane svakodnevice", opisuje ga tako njegov kreator, Luka Palestrina Mazić, student industrijskog dizajna koji govori kako je glavni cilj ovog projekta bio spojiti ljude s prirodom. 

Jedan od najzanimljivijih je i jedan eksponat napravljen od hrane koji upozorava na naš odnos prema njoj. Osmislili su ga austrijski dizajneri i nakon ovog sajma putuje na izložbu u London. U Zagrebu ga možete vidjeti do nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo