još je mnogo bolesne djece / Zadranin pokrenuo humanitarnu za bolesnog sina: 'Moj Joso ne vidi, ne čuje i ne hoda'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Ivan Grdović iz Zadra inicijator je akcije kojom je prikupljena hrana i higijenske potrebštine za teško bolesnu djecu

24.9.2019.
11:36
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

''Moj Joso ne vidi, ne čuje, ne govori i ne može hodati. Za krevet je vezan rukama i jednom nogom, kao Isus Krist na križu. Liječnici su dosad nekoliko puta rekli da će umrijeti, ali ne da se on, pravi je Dalmatinac',' ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Ivan Grdović, inicijator humanitarne akcije kojom su se u ponedjeljak u Zadru prikupljali hrana i higijenske potrepštine za pacijente u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

U Gornjoj Bistri liječe se najteži slučajevi

Nakon višegodišnje borbe za bolnički smještaj za svoga sina, 18-godišnjeg Josipa Grdovića, koji od rođenja boluje od cerebralne paralize i psihomotorne retardacije, Ivan Grdović je odlučio pomoći i drugima s kojima je od prošle godine smješten u Bistri, gdje se liječe najteži slučajevi iz cijele Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U toj je bolnici 108 djece, od kojih 70 posto nitko ne viđa, ni otac ni majka. Razgovarao sam s jednom ženom koja im je pomagala, pa sam jedan dan shvatio da i ja to mogu učiniti. Moj Joso je tamo, paze ga, mi smo svaki tjedan gore, a ta dječica nemaju nikoga'', rekao je otac.

Akcija organizirana u kratkom vremenu 

Odmah nakon prvotne zamisli da pomogne djeci, povezao se sa zadarskom humanitarnom grupom "Srce Zadarsko" koja djeluje na Facebooku. U kratkom vremenu organizirana je humanitarna akcija "Srce Zadarsko za Josipa Grdovića i prijatelje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam samo jedna karika u lancu, za sve su zaslužni ljudi koji su donijeli pomoć. Sve su ostalo odradile članice “Srca Zadarskog”: Marjana Ikić, Natali Milin, Sonja Karamarko, Jadranka Stojanov. Osigurale su sve, pa i automobile kojima ćemo namirnice odvesti u bolnicu kako bi pomogli mališanima'', izjavio je otac teško bolesnog 18-godišnjaka za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo