Zadovoljni Milanović ima dobre vijesti

'Nezaposlenost pada polako, rasta BDP-a preko noći neće biti, no ovo je prvi put da je ostvaren deficit manji od planiranog', rekao je premijer Zoran Milanović na početku sjednice Vlade.

8.1.2015.
10:23
VOYO logo

"Procjena da je deficit manji od planiranog je jako dobra vijest. To znači da smo sami u stanju razumno upravljati sa svojim financijama. Ako se uspiju ispoštovati sve obaveze i potrošiti tri milijarde kuna manje znači da proračun za 2015. planiramo vrlo realno. Nezaposlenost pada polako, rasta BDP-a preko noći neće biti, no ovo je prvi puta da je ostvaren deficit manji od planiranog. Nije se to dogodilo samo od sebe, uštede su se dogodile u svim resorima, svatko je dao svoj doprinos", kazao je Milanović, javlja Dnevnik.hr.

Pred Vladom je i polugodišnja informacija Hrvatske narodne banke o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike. Prema toj informaciji koja se zasniva na privremenim nerevidiranim podacima, banke su u prvoj polovini 2014. ostvarile 1,6 milijardi kuna dobiti iz poslovanja prije oporezivanja što je za 310,3 milijuna kuna ili 24,6 posto više nego u prvoj polovini 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo