ZADARSKA SKUPINA KRALA LUKSUZNE AUTE PA IH RASTAVLJALA: / Riječanki u samo 12 sati 'očerupali' cijeli Golf

Image

'Karamobilirana vozila su krali ili jeftino kupovali u zemljama Europske unije, a onda bi krivotvorili isprave i dalje ih skupo prodavali'

6.3.2020.
21:05
VOYO logo

Zadarska policija ovih dana imala je pune ruke posla. Naime, oni raskrinkali dio organizirane skupine u Popovićima u zadarskom zaleđu koja je krala vozila visoke klase na području cijele Hrvatske . Kako javlja Zadarski.hr, policija je otkrila i legalnu radionicu u kojoj su ovi kriminalci prepravljali ukradena i karambolirana vozila.

"'Ekipa' je u toj radionici u svega dva sata rastavljala kompletna vozila i sve dijelove prebacivala na druga vozila. Karamobilirana vozila su krali ili jeftino kupovali u zemljama Europske unije, a onda bi krivotvorili isprave i dalje ih skupo prodavali", kazao je na izvanrednoj konferenciji za novinare Bore Mršić, voditelj kriminalistične službe PU zadarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Krađa automobila 02.01.2019., Karlovac - Kradja automobila.

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U ilegalnu radionicu istražitelji su upali 4. ožujka te su ondje uhitili tri osobe. Na ispitivanje i kriminalističku obradu privedeni su 30-godišnji Željko Grubić i 35-godišnji Mate Rogić sa zadarskog područja. Kako javlja Zadarski.hr, njih se sumnjiči da su prikrivali teške krađe vodila marke VW tipa Golf VII. Treća osumnjičena osoba puštena je da se brani sa slobode.

Image
MAZNU VAM AUTO U MANJE OD 2 MINUTE: /

Hrvatskom haraju kradljivci vozila, s novim metodama. Ovo su im 3 omiljene marke

Image
MAZNU VAM AUTO U MANJE OD 2 MINUTE: /

Hrvatskom haraju kradljivci vozila, s novim metodama. Ovo su im 3 omiljene marke

Žena čiji su automobil ukrali u šoku nakon što je vidjela što joj je ostalo od auta

Već rastavljen VW Golf VII pronađen je u radionici, a automobil je samo 12 sati ranije ukraden 46-godišnjoj Riječanki. Dijelovi njezina automobila bili su već montirani na dva identična karamoblirana Golfa koji su prethodno kupljeni u Njemačkoj. U policiji kažu da žena nije mogla vjerovati da je to njezin automobil te da je doživjela potpuni šok kada je vidjela da je samo okvir lima ostao od njezina automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: screenshot YouTube

U zaleđu Zadra krali su automobile pa ih rastavljali

"Auto je potpuno 'očerupan'. Dio dijelova s ukradenog golfa pronađen je u vozilu jednog od osumnjičenih, a u radionici je pronađena i dokumentacija ukradenog vozila kao i dio osobnih stvari 46-godišnje Riječanke", kazali su u policiji.

Istražitelji su tijekom daljnje pretrage ilegalne radionice pronašli još dva karambolirana Golfa kupljena u Austriji i Rijeci te je još pronađeno i više stotina raznih dijelova koji dolaze s VW golfova serije VII. Pronađeni dijelovi, kao i vozila su oduzeti. Voditelj kriminalističke PU zadarske kaže da se materijalna šteta koja je počinjena vlasnici automobila procijenjena na više od 110.000 kuna. Mršić kaže da je zadarskom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje na kazneno djelo prikrivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Zadarski.hr, kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se rasvijetlila teška krađa vozila visoke klase na području cijele države te da bi se utvrdilo prijeklo pronađenih automobilskih dijelova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo