ZADALI UDARAC PUPOVCU: / 'Izlazimo iz stranke, razočarani smo, slušalo se jednog čovjeka koji nas je sve prevario'

Image

Mara Vilus predsjednica Gradske organizacije SDSS-a Petrinje i njezin zamjenik Nikola Fićur dali su ostavku na sve funkcije i članstvo u SDSS-u.

24.4.2016.
18:12
VOYO logo

"Svakim dolaskom Milorad Pupovac je davao razna obećanja članovima SDSS-a i Srbima Petrinje i okolnih mjesta, koja nije ispunjavao", kažu u priopćenju. Dugogodišnje i jedino rukovodstvo SDSS-a na čelu sa Vojislavom Stanimirovićem i Miloradom Pupovcem nije marilo za lokalne probleme Srba na području Petrinje, a niti cijele Banije.

"Rukovodstvo stranke je sav politički utjecaj sveo na trgovine sa HDZ-om i SDP-om, te osiguravao proračun SNV-a", kažu Mara Vilus i Nikola Fićur. Nezadovoljnji su jer, kako kažu, tim se novcem radila promocija pojedinca, dok se srpski narod na Baniji snalazio u rješavanju svojih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu zaštitili Srbe od nuklearnog otpada

Saznali su da su SDSS-ovi saborski zastupnici Pupovac i Horvat podržali planiranu lokaciju za odlaganje nuklearnog otpada pokraj Dvora na Uni, što će razorno utjecati na opstanak Srba na cijeloj Baniji.

"Nakon parlamentarnih izbora i debakla u stranci, rukovodstvo ne želi preuzeti odgovornost za haos i rasulo. Takva situacija produbila je nezadovoljstvo Srba Petrinje prema rukovodstvu SDSS-a, a mi smatramo da trebamo provoditi volju naroda, a ne služiti interesima pojedinaca", kažu Vilus i Fićur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U SDSS-u se s povjerenjem slušalo jednog čovjeka koji nas je sve prevario'

Samostalna demokratska srpska stranka u Petrinji je osnovana 2001. godine s ciljem da se srpski narod lokalno politički organizira i ojača strukturu SDSS-a.

"Lično smo dali velik doprinos razvoju SDSS-a, kao i svi naši suradnici. Razočarani smo načinom vođenja stranke, ne brigom prema Baniji i odnosima u SDSS-u. Do takve situacije je vjerojatno došlo jer se u SDSS-u s povjerenjem slušalo jednog čovjeka koji nas je sve prevario", zaključili su na kraju iz priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo