A MEDIJI JE PROGLASILI NAJSIROMAŠNIJOM ZASTUPNICOM... / SDP-ovka 'zaboravila' u imovinskoj kartici navesti da ima vrijednu nekretninu

Image

Romana Jerković, saborska zastupnica iz redova SDP-a, nije u svoju imovinsku karticu upisala nekretninu koju je potkraj 2014.

22.11.2016.
12:24
VOYO logo

Zanimljivo je da su Jerković proteklog tjedna mediji svrstali među deset najsiromašnijih zastupnika, što vjerojatno ne bi bio slučaj da je u imovinskoj kartici navela da posjeduje vrijedno zemljište u Istri.

MILIJUNAŠI S MARKOVOG TRGA: Ovo je pet najbogatijih zastupnika u Hrvatskom saboru

Gradsko vijeće Umaga je u studenome 2014. raspisalo javni natječaj na kojem se, među ostalim, nudilo zemljište u savudrijskom naselju Mazurija veličine 1032 četvorna metra s pripadajućom derutnom katnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je istaknuto u natječaju, ruševna kuća nije bila pogodna za stanovanje, već je 'potrebno kompletno rušenje'. Najpovoljnija ponuda bila je upravo Jadranka Barišića, odlučilo je Gradsko vijeće Umaga. No, u imovinskoj kartici Romane Jerković u rubrici 'podaci o nekretninama', zemljište ne postoji.

Tvrdi da je odmah ispravila pogrešku

Jerković je potvrdila da sa suprugom posjeduje nekretninu u Mazuriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da, istina je. Suprug me je nakon članka u novinama, a dan prije mojeg puta u Istanbul, upozorio da novinar nije spomenuo zemlju u Istri. Sutra se vraćam u Hrvatsku i odmah ću kontaktirati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa', rekla je Jerković te dodala da je već ispravila pogrešku. Navela je i da će to biti vidljivo za dva dana, kada se izmjena evidentira.

Sažeto, Romana Jerković je zaboravila upisati nekretninu u karticu pa je to napravila naknadno. No, tog zemljišta nema ni u imovinskoj kartici koju je predala početkom godine, po prestanku zastupničkog mandata u Saboru u razdoblju od 2011. do 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da ju je netko prijavio, Povjerenstvo bi pokrenulo postupak'

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje u sukobu interesa, Dalija Orešković, nije previše detaljno komentirala ovaj slučaj.

'Ne želim ništa prejudicirati. Da je netko prijavio Romanu Jerković, mi bismo vjerojatno pokrenuli postupak, ali to nije bio slučaj. Dužnosnici u imovinskoj kartici ne moraju navesti kad su kupili neku nekretninu, pa to neće niti Romana Jerković i ne možemo je stoga pitati zašto nije prije upisala', rekla je Orešković, prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo