ZA SVE KOJI SANJAJU DRŽAVNU SLUŽBU: / Na dva natječaja traži se više od tisuću ljudi

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavić

U ljetnim mjesecima posao obično pronalaze sezonski radnici pa pozornost privlače dva natječaja kojima će se u državnoj službi zaposliti više od tisuću ljudi.

18.8.2016.
23:10
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

MORH zapošljava novih 550 vojnika i mornara. Javni natječaj koji je Ministarstvo obrane objavilo još je otvoren. Uvjeti su srednja stručna sprema, starost do 27 godina i odsluženi vojni rok.

Dobrodošle su i žene, kojih je trenutno oko 12% u Hrvatskoj vojsci. Posljednje 4 godine broj zaposenih u MORH-u raste. Iako je prošle godine više vojnika prekinulo službu nego što ih se zaposlilo, to će se nadoknaditi u 2016. kada se zapošljava čak 300 vojnika više nego što ih odlazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno standardima NATO-a, vojnici se primaju na ugovor. Kod nas prvi na 4, pa na 5 i na 6 god. U tom razdoblju vojnik ima vširoki dijapazon napredovanja što je jedan dodatni motiv.

Liječnici i medicinske sestre

Još je 180 novih radnih mjesta otvoreno u Kliničkom bolničkom centaru Zagreb, no većina na određno vrijeme. Radi se o deficitarnim kadrovima: anesteziolozi i pedijatri kad je riječ o liječnicima, a najveći broj se odnosi na srednje i više medicinske sestre, to je oko 70 njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinskim sestrama i tehničarima, kojih inače nedostaje u većini hrvatskih bolnica, nudi se posao na 6 mjeseci. U zagrebačkom KBC-u kažu da se ipak mogu nadati i stalnom zaposlenju.

Trenutno je na burzi više od 1300 medicinskih sestara i tehničara pa bi zanimanje moglo biti itekako veliko, objavio je HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo