PROMJENA VREMENA / Za srednju i južnu Dalmaciju izdano narančasto upozorenje: Moguće jako jugo

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon sunčanih i toplih dana, čeka nas promjena vremena. Upozorenje je izdano zbog jakog do olujnog juga s najjačim udarima vjetra do 95 km/h

1.5.2023.
20:39
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

"Budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", priopćili su iz DHMZ-a.

Nakon sunčanih i toplih dana, čeka nas promjena vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra se očekuje pretežno oblačno s povremenom kišom, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima moguće i obilnijom. Uglavnom u Dalmaciji ponegdje može biti i pljuskova s grmljavinom. Na Jadranu umjereno i jako jugo, mjestimice i olujno, prema večeri u slabljenju, a na sjevernom dijelu bura.

Prema informacijama Hrvatskog autokluba, zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, na DC99 između čvora i mjesta Križišće i LC58107 Kraljevica-čvor Križišće promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II. skupina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike