ZA PREGLED DOBILA PREVELIKI POPUST? / Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo istragu protiv predsjednice

Image

Grabar-Kitarović je pregled u privatnoj poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedelje platila 6160 kuna, a u tu cijenu uključen je popust od 20 posto

20.2.2019.
14:15
VOYO logo

Zbog velikog broja medijskih upita vezanih za odobreni popust na liječnički pregled Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u klinici Radiochirurgia Zagreb, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv predsjednice zbog mogućeg primitka nedopuštenog dara, piše N1.

Image
OBJAVLJEN RAČUN PREDSJEDNICE IZ PRIVATNE POLIKLINKE: /

Sada je poznato koliko je platila pregled

Image
OBJAVLJEN RAČUN PREDSJEDNICE IZ PRIVATNE POLIKLINKE: /

Sada je poznato koliko je platila pregled

Popust od 20 posto

Povjerenstvo će u navedenom predmetu prikupiti potrebne podatke i dokumentaciju relevantnu za utvrđivanje činjenica i donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv navedene dužnosnice, priopćeno je u srijedu iz Povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Grabar-Kitarović je pregled u privatnoj poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedelje platila 6160 kuna, a u tu cijenu uključen je popust od 20 posto.

Pregled plaćen vlastitim novcem

Podsjetimo se, Ured predsjednice objavio je da je predsjednica pregled platila vlastitim novcem, a da se odlučila za tu polikliniku, jer je vodi liječnik koji ju je godinama liječio u javnom zdravstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u hrvatskoj javnosti zalaže se za preventivne zdravstvene preglede te i osobno svake godine obavlja redovite preglede. S obzirom na to da je dugogodišnji liječnik kod kojeg je predsjednica Grabar-Kitarović išla na preventivne preglede prim. dr. sc. Dragan Schwarz iz sustava javne zdravstvene skrbi prešao u privatne pružatelje zdravstvenih usluga, Predsjednica je ove godine preventivni pregled, magnetsku rezonancu dojki i unutarnjih organa, obavila u privatnoj poliklinici Radiochirurgija Zagreb. Nadalje, navedena poliklinika jedina u Hrvatskoj posjeduje uređaj najnovije generacije za navedeni pregled", stoji u odgovoru Ureda predsjednice za tportal.

Nedopušteni poklon

Slučaj je komentirao i zastupnik stranke Demokrati Mirando Mrsić, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Medijima je predočen račun privatne poliklinike za pregled koji je obavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ali iz računa i dalje nije jasno vidljivo kada je račun plaćen i kako je plaćen – gotovinom, bankovnom karticom ili bankovnom transakcijom? Transparentnosti radi bilo bi važno da predsjednica jasno dokaže da je račun i plaćen", poručio je zastupnik Mirando Mrsić koji se zapitao je li predsjednica primila nedopušten dar.

"Dobila je popust od 20 posto, a to je višestruko veći iznos od 500 kuna koliko državni dužnosnik smije primiti kao dar. Važno je pri tome znati je li ta ista poliklinika svim građanima koji dolaze na pregled daje popust od 20 posto, kao predsjednici, te je li isti popust daje HZZO s kojim ima ugovor o pružanju usluga?", pita se Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo