Neovisno državno tijelo / Za novu članicu DIP-a izabrana je Ivana Belec: Prisegnula pred predsjednikom Sabora

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Članove DIP-a na mandat od osam godina bira Sabor većinom glasova svih zastupnika

25.9.2019.
12:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Pred predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem u srijedu je prisegnula članica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivana Belec, koju je Sabor na tu dužnost izabrao u srpnju. 

Prisegnula je svojom čašću da će u obavljanju dužnosti članice DIP-a poštivati hrvatski Ustav i zakone te svoju dužnost obavljati savjesno i nepristrano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalila je na ukazanom povjerenju, a predsjedniku DIP-a i kolegama obećala odličnu suradnju. Sigurna sam da će moj doprinos biti negdje zapisan u provedbi izbornih prcesa koji nas čekaju, rekla je Belec.

"Uvjeren sam da ćete kao jedna od članica DIP-a, svojom stručnošću, profesionalnošću, moralnim integritetom i nepristranošću dodatno raditi na osnaživanju Povjerenstva i svih njegovih dužnosti", rekao je Jandroković te zahvalio dosadašnjoj članici DIP-a Janji Horvat Drobnjak na njezinu doprinosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DIP, podsjetio je, kao stalno i neovisno državno tijelo, ima važnu ulogu u promicanju demokracije i njezinih vrijednosti u Hrvatskoj, niz je njegovih nadležnosti i aktivnosti u osnaživanju izbornih procesa. Pritom posebnu ulogu imaju njegovi članovi koji svojim stručnošću i iskustvom pridonose daljnjem unapređivanju i učinkovitoj provedbi izbornih procesa.

Članove DIP-a na mandat od osam godina bira Sabor većinom glasova svih zastupnika. Predsjednik, potpredsjednici i članovi Povjerenstva prije stupanja na dužnost polažu prisegu pred predsjednikom Hrvatskoga sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo