ZA NJIH OBEĆANJA NISU SAMO PRAZNE RIJEČI: / Ovi gradovi povećali su naknade za bebe, Knin ih diže za 300%

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija

Gotovo svim političarkama i političarima su uoči izbora puna usta demografske obnove i nadobudnih mjera, no rijetki su oni koji svoja predizborna obećanja i ispune.

2.11.2017.
7:13
PIXSELL / ilustracija
VOYO logo

Tako je gradonačelnik Knina MarkoJelić odlučio povećati naknadu za novorođenčad za čak 300 posto! Kako je u razgovoru portal huknet najavila dogradonačelnica KristinaPerić, Knin će naknadu sa 1000 kuna povećati na 3000 kuna.

Nova gradska vlast odlučila je podignuti naknade na tri tisuće kuna za što će u Proračunu za 2018. izdvojiti 300 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelić je šesti gradonačelnik u ovom mandatu lokalnih vlasti koji je povećao naknade za bebe.

Gradonačelnik.hr piše da je prvi krenuo gradonačelnik Vrbovca DenisKralj koji je samo nekoliko tjedana nakon izbora povećao naknade za bebe za 500 kuna (s 1.500 na 2.000). Nakon toga, gradonačelnik Opatije IvoDujmić podiže naknade na čak 10.000 kuna i to grad s najvećim naknadama za bebe u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u velikim financijskim problemima koje je naslijedio od prethodne vlasti, naknade za bebe ovo je ljeto podigao i pločanski gradonačelnik MišoKrstičević.

Naknade je u rujnu udvostručio i novi gradonačelnik Daruvara DamirLneniček, a za više od 100 posto naknade je podigao novi gradonačelnik Novske MarinPiletić, javlja Gradonačelnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo