Za nagrade radnicima Holding izdvaja 40 mil. kn

U Zagrebačkom Holdingu dijele se jubilarne nagrade radnicima.

17.11.2011.
11:53
VOYO logo

Prema tom ugovoru, nakon pet godina radnog staža dobiva se 6.500 kuna, za 10 godina 9.500 kuna, a za 20 godina 13 tisuća kuna jubilarne nagrade. "U tržišnoj ekonomiji ne postoje jubilarne nagrade. Prije svega se gleda da kompanija radi profitabilno i tek se onda razmišlja o nagrađivanju zaposlenika. Ako nema profita, onda nikakva nagrada ne dolazi u obzir", očekivano je komentirao ekonomski analitičar Damir Novotny.

Zagrebački holding je u 2010. godini imao oko pola milijarde kuna gubitka, a procjenjuje se da bi isti gubitak mogao biti i u 2011. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikati Holdinga, s druge pak strane, ne žele odustati od te stavke koja im je zajamčena kolektivnim ugovorom. Potvrđuje to i Darko Kleinberger, glavni sindikalni pregovarač u Holdingu.

"Od jubilarnih nagrada ne odustajemo. Primjerice, ja sam prije dvije godine dobio jubilarnu nagradu, a kolega koji je došao dvije godine poslije mene trebao bi je primiti ove godine. Ne bi bilo pošteno da sam je ja dobio, a on ne", smatra Kleinberger, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko iznose jubilarne nagrade u Holdingu on daje druge brojke.

"Za 10 godina radnog staža dobiva se 6.500 kuna, za 20 godina dvije prosječne plaće, a za, primjerice, 45 godina radnog staža četiri i pol prosječne plaće... ", objašnjava sindikalni pregovarač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovoj računici, Holding će ove godine u tu svrhu izdvojiti oko 45 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo